Jose Mourinho '3 tane olsa 3’ünü birden oynatırdım' dedi... Ligde son 26 maçta sadece 1 gol attı! Sebastian Szymanski'nin dikkat çeken istatistiği

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe, Samsunspor ile 2-2 berabere kalarak zirve mücadelesinde ağır bir darbe aldı. Polonyalı futbolcunun geçen sezonun ikinci yarısında başlayan performansındaki düşüş de devam etti. Süper Lig'de çıktığı son 26 maçta sadece 1 kez rakip fileleri sarsan Szymanski, Samsunspor karşısında da etkisiz kalarak sergilediği performans dikkatleri çekti. İşte detaylar...

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Samsunspor deplasmanına konuk oldu. Samsun 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanan mücadele 2-2 eşitlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla birlikte Fenerbahçe, puanını 17'ye çıkarttı ancak lider Galatasaray ile arasındaki puan farkı maç eksiğiyle 8'e çıktı.

Sarı - lacivertlilerde Sebastian Szymanski'nin bu sezon gol ve asist yollarında etkisiz kalmasına rağmen her maça ilk 11'de başlaması dikkatleri çekti.

Sarı-lacivertliler'deki ilk sezonuna harika bir giriş yapan Sebastian Szymanski, ilk 13 maçında 7 gol, 4 asistlik katkı sunmuştu. Daha sonra ligin sonlarına doğru gol katkısı düşen Polonyalı on numara, sezonu 13 gol, 18 asist ile tamamlamıştı.

Reklam
Reklam

LİGDE SON 26 MAÇTA SADECE 1 GOL

Bu sezon çubuklu forma ile ligde 8 maçta görev alan Polonyalı oyuncu, rakip fileleri havalandıramazken yalnızca 1 asist yapabildi. Ayrıca Szymanski, geçen sezon 10 Ocak'ta oynanan Konyaspor karşılaşmasından sonra çıktığı 26 lig maçında sadece 1 gol kaydetti. Bu golünü ise geçen sezonun son haftasında 6-0'lık İstanbulspor mücadelesinde atmıştı.

''3 TANE SZYMANSKI OLSA 3'ÜNÜ OYNATIRIM''

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Rizespor'u 5-0 mağlup ettikleri karşılaşmasının ardından ''Elimizde bir tane Sebastian Szymanski olması üzücü. 3 tane Sebastian Szymanski olsa 3’ünü birden oynatırdım” ifadelerini kullanmıştı.

SAMSUNSPOR KARŞISINDA SZYMANSKI

Berabere kalınan Samsunspor karşısında 90 dakika sahada kalan Sebastian Szymanski, karşılaşmada 40 kez topla buluştu ve %77 pas isabeti sağlarken 9 kez top kaybı yaşadı. 25 yaşındaki oyuncu, 5 uzun top denemesinde başarı sağlayamazken 0.07 gol beklentisi ve 0.01 asist beklentisi yakalayabildi. Ayrıca, hiç kilit pas denemesi gerçekleştiremedi.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: