JP Morgan'dan "al" tavsiyesi

Uluslararası yatırım bankası JP Morgan, yatırımcılara 2008 vadeli Türk tahvillerinde yavaş yavaş pozisyon alınması tavsiyesinde bulundu.

JP Morgan, Cuma günü yayınladığı gelişmekte olan piyasalar raporunda Türkiye'ye de yer vererek, tahvillerde bileşik faizin yüzde 23'lere çıktığınıa dikkat çekti. Bileşik faizlerin geldiği bu seviyenin Mayıs-Haziran dönemindeki krizde gelinen seviyeler olduğunu hatırlatan JP Morgan, Mayıs-Haziran öncesinde yüzde 23 bileşiklerin en son 2004 yılı sonunda görüldüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Bileşik faizlerde bu yükselişin hiçbir büyük dış veya yerel olumsuzluk yaşanmadan gerçekleştiğini vurgulayan JP Morgan, faizlerdeki yükselişin teknik göstergelerden ve kısa vadede piyasaya destek verecek haber akışı yaşanmamasından kaynaklandığını düşünüyor. Orta
vadede Türkiye'ni görünümün hala yapıcı olduğunu savunan JP Morgan, kısa vadede ise bono bileşiklerinin bir miktar daha yükselebileceğini göz ardı etmediklerini belirtiyorlar. Bununla birlikte orta vade için olumlu beklentilerin koruyan ve Türkiye'deki getiri potansiyelinin başka hiçbir gelişmekte olan piyasada bulunmadığına dikkat çeken JPMorgan, yatırımcılara 2008 vadeli tahvillerde dövizde 3 aylık forward işlemlerle hedge ederek yavaş yavaş uzun pozisyonların oluşturulmasını tavsiye ediyor.