Juanfran AEK yolunda!

Bir dönem Beşiktaş forması giyen Juanfran, Real Zaragoza'nın küme düşmesinin ardından kendine yeni takım aramaya başladı.

2004-2005 sezonunda dönemin Beşiktaş Teknik Direktörü Vicente Del Bosque tarafından transfer edilen İspanyol defans oyuncusu Juan Francisco Garcia ya da bilinen adıyla Juanfran, geçtiğimiz sezon La Liga'da tutunamayarak küme düşen Real Zaragoza'yla yollarını ayırıyor. Sözleşmesinin feshetmeye hazırlanan Juanfran'ın Yunanistan Birinci Ligi takımlarından AEK'yla anlaştığı ve futbol yaşantısını Yunanistan'dan sürdüreceği ifade ediliyor.

Reklam
Reklam

32 yaşındaki Juanfran, futbol kariyerine 1994 yılında Levante'de başladı ve 3 sezon İspanyol ekibinin formasını giydi. 1997 yılında 1 milyon euro transfer bedeliyle Valencia'ya transfer edildi ve iki sezonda 50 maçta forma giydi. Juanfran 1997'de İspanya Ligi'nin en iyi savunma oyuncusu seçildi.

1999 yılında 4 milyon euroya Celta Vigo'ya transfer edildikten sonra tam 5 sezon bu takımın formasını giydi ve 150'ye yakın maça çıktı. 2004 yılında Beşiktaş'a transferi tüm dünyada büyük yankı uyandıran Juanfran, Türk takımlarına transfer olan ancak hayal kırıklığı yaşatan futbolcular listesinin ilk sıralarında yer alarak ilk sezonunda Hollanda ekibi Ajax'a kiralık olarak gönderildi.

Beşiktaş formasıyla 21 maça çıkan Juanfran 1 de gole imza atmıştı. Ajax'da da 20 maça çıkan İspanyol futbolcu daha sonra 2006 yılında İspanyol ekibi Real Zaragoza'ya 1 milyon 500 bin euro transfer bedeliyle gönderildi. İki sezonda Real Zaragoza formasını 60'dan fazla giyen Juanfran takımının küme düşmesiyle birlikte takımdan ayrılma kararı aldı. Juanfran 2000 ve 2005 yılları arasında İspanya Milli Takımı'nın da formasını giydi ve 2002 Dünya Kupası Finalleri'nde boy gösterdi.

Reklam
Reklam