Judo

Judoda olimpiyat oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi yarın Samsun'da başlayacak.

Judoda olimpiyat oyunları için puan veren Grand Prix yarışlarından ikincisi yarın Samsun'da başlayacak.

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, Samsun Büyük Otel'de düzenlenen toplantıda, müsabakalara katılmak üzere Türkiye ile 40 ülkenin sporcularının Samsun'a geldiğini söyledi.

Müsabakalara 203'ü erkek 320 sporcunun katılacağını belirten Uysal, olimpiyatlara gidiş yollarından biri olan yarışların judocular için bundan sonra çok daha önemli olacağını aktardı.

-"Tedbirimizi aldık"-

Reklam
Reklam

Bir gazetecinin, "Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) Spor Direktörü Daniel Lascau ile yerli antrenörler ve sporcuların gelişimi için anlaşma sağlandığını" hatırlatması üzerine Uysal, şunları kaydetti:

"Prensipte 4 yıllığına ama resmiyette 1 yıllığına anlaştık. Tamamen antrenör eğitimiyle alakalı, Türkiye'de olacak. Çalışmalara başlayalı 2 kez geldi, yıl sonuna kadar 6 kez daha gelecek. Çok değişiklik oluyor, inşallah hep beraber göreceğiz. Biz son olimpiyatlara eksik sporcuyla katıldık ve madalya alamadık. O anlamda başarısız olarak görüyoruz kendimizi. Tedbirimizi aldık. Olimpiyatlara yüksek sayıda sporcuyla katılıp madalya almak istiyoruz. Bunun yolu da antrenörden geçiyor. İnşallah antrenörlerimizi istediğimiz seviyeye çıkarttığımızda gelecek yıllarda judo adına çok daha iyi şeyler olacak."

Uluslararası Judo Federasyonu Başkanı Marius Vizer'in ofis direktörü Vlad Marinescu ise Samsun'da olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, turnuvanın başarılı geçmesini diledi.

Muhabir: Fatma Kalay

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: