Judo

Judo, Ortaokullar Arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Eskişehir'de başladı.

Judo, Ortaokullar Arası Yıldızlar Türkiye Şampiyonası, Eskişehir'de başladı.

Porsuk Kapalı Spor Salonun'da bugün başlayan müsabakalara 53 ilden 230'ı bayan, 333'ü erkek olmak üzere 563 sporcu mücadele ediyor.

İlk gün yapılan müsabakalarda, bayanlarda 32, 36, 40 kilogram, erkeklerde, 34, 38, 42 kilogramda sporcular mücadele etti.

Yarın yapılacak müsabakalarda, bayanlarda 44, 48, 52 kilogram, erkeklerde 46, 50, 55 kilogram, bir sonraki gün ise bayanlarda 57 kilogram ve 57 kilogramın üstü, erkeklerde ise 60 kilogram ve 60 kilogramın üstündeki sporcular karşılaşacak.

Reklam
Reklam

Judo Federasyonu Yıldızlar Teknik Sorumlusu Murat Reis Şengün, AA muhabirine, Türk judosunu okullarda yaygılaştırmak ve alt yapıdan sporcuları bu tür müsabakalarla, 2016 ve 2020 olimpiyatlarında madalya kazanmak için hazırladıklarını söyledi.

Müsabakalar 12 Mayıs'ta sona erecek.

Muhabir: Fatih Doğan - Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: