Judo’da İstanbul Şampiyonu “ihlas Koleji”

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi, Genç Kızlar Judo İl Şampiyonası’nı takım halinde birinci bitirerek...

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi, Genç Kızlar Judo İl Şampiyonası’nı takım halinde birinci bitirerek İstanbul Şampiyonu oldu.

Sultanbeyli Spor Salonu’nda düzenlenen şampiyonada Genç Kızlar Kategorisinde 3 birincilik, 3 ikincilik ve 1 üçüncülük ile topladığı 25 puanla İhlas Koleji İstanbul Şampiyonu oldu. Şampiyonada ikinciliği Sarıyer Doğa Koleji üçüncülüğü de Sarıyer Mehmet Şam Ticaret Lisesi aldı.

Aynı şampiyonada yer alan Özel Marmara Evleri İhlas Ortaokulu da Yıldız Kızlar Kategorisinde 3. oldu.

Reklam
Reklam

Turnuva sonunda konuşan antrenör Ayşegül Aygün iki takımla katıldıkları şampiyonadan başarıyla ayrıldıklarını ifade etti.

Yıldızlar kategorisinde elde edilen üçüncülükle de başarılarını perçinlediklerini söyleyen Aygün: “Çok yoğun tempoda çalışmalarımıza aralık vermeden devam ediyoruz. Şampiyonada hem yıldız hem de gençler kategorisinde katıldık. Birçok okulu geride bırakarak gençler kategorisinden şampiyon olmayı başardık” dedi.

Başarılı hoca İhlas Koleji’nin judonun Türkiye’deki alt yapısına önemli destek verdiğini de vurguladı. Özellikle ilkokul çağındaki çocuklara judo sevgisini aşıladıklarını belirten Aygün böylece önümüzdeki yıllar için başarılı judocular yetişmesine vesile olduklarını ifade etti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç alınan başarılardan dolayı tüm ekibi kutladı. Kulüp takımında bulunan milli judoculara değinen Koç, amaçlarının kendi okullarında yetişen judocuları da milli takıma göndermek olduğunu ifade etti. Koç: “Okulumuzun bünyesinde judo spor kulübümüz ve okul takımlarımız bulunuyor. Şampiyonalarda aldığımız başarılarla verdiğimiz desteğin ses getirdiğine inanıyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: