Jurassic World Gişede Resmen Kırdı Geçirdi, Kimse Sonuca İnanamıyor!

Üstüne üstlük, inanamayanlar arasında bizzat filmin dağıtımcısı Universal de var.

Tüm dünya çapında geçtiğimiz Cuma günü vizyona giren Jurassic World, topladığı hasılatla resmen herkesi şaşırttı. İşin acayibi, buna filmi dağıtan Universal Pictures de dahil! Universal, film çıkmadan önce Colin Trevorrow'un yönettiği Jurassic World'ün ilk haftasonunda yaklaşık 150 milyon dolar civarı bir hasılat yapmasını bekliyordu. Jurassic World, bu beklentileri resmen yerle bir etti.

Başrollerinde Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Irrfan Khan, Vincent D'Onofrio ve Ty Simpkins'in oynadığı film, ilk haftasonunda sadece ABD sınırları içerisinde 204 milyon dolar gişe hasılatı elde etti. Bunlar henüz resmi rakamlar değiller ve bu yüzden ufak oynamalara da tabiler. Bu ufak oynamaların ise bu sefer dev bir önemi var. Zira eğer Jurassic World 204 milyon doların üzerine, minimum dört milyon dolar dahi arttırırsa, ABD'nin gelmiş geçmiş en yüksek ilk haftasonu hasılatı ünvanını 207 milyon dolarla zirvede duran Avengers'dan alacak.

Reklam
Reklam

Jurassic World ülkesinde kazandığı 200 milyon doların üzerine, ilk gelen raporlara göre yurt dışından getirdiği bir 300 milyon doları da ekledi. Şu an itibariyle tüm dünyada elde ettiği hasılat, 511 milyon dolar civarında. Bu da onu gelmiş geçmiş en büyük hafta sonu açılışlarından biri hâline getiriyor. Aynı zamanda daha şimdiden Furious 7, Age of Ultron ve Cinderella'nın arkasında 2015'in en çok izlenen dördüncü filmi hâline de geldi.

Tabii bu beklenmedik başarı, Universal'in bu sene Furious 7 ve Pitch Perfect 2 ile elde ettiği ciddi hasılatlar ile birlikte 2015'i resmen uzun süredir sesi soluğu çıkmayan dev stüdyonun yılına çevirdi. Universal hiç hız kaybetmeden, bu sene çok gişe yapan filmlerinin devamının geleceğini de açıkladı. Hem Furious 8, hem Pitch Perfect 3, hem de yeni bir Jurassic filmi yolda.