Juve çark etti

Melo konusunda başta sorun çıkarmayan Juventus, ülkedeki ekonomik krizi iyice hissedince çark etti. Sambacı'nın tek ciddi talibinin Galatasaray olması, yakında İtalyanlar'ı köşeye sıkıştıracak gibi...

Galatasaray'da Felipe Melo'nun geleceği büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Kalacak mı, gidecek mi? Herkes bu sorunun yanıtını arıyor. Melo'nun bonservisini elinde bulunduran Juventus'un başta fiyat konusunda fazla diretmeyeceğini söylemesine rağmen şimdi daha katı bir tavır sergilemesi, İtalyan ekibinin Melo'dan artık para kazanmak istediğinin en önemli göstergesi.

Alacaklarına satıyorlar...
İtalya'da yaşanan ekonomik krizin, kulüpleri daha fazla etkilediği açıkça görülüyor. Juventus'a yakın olan meslektaşlarımız, Brezilyalı oyuncuya takımda yer olmadığını söylemişlerdi. Zaten geçen sezonun sonlarına doğru Melo için istenen 13 milyon, 8 milyon Euro'ya kadar düşmüştü! Ülkeyi 25 sene geriye götürdüğü belirtilen ekonomik kriz, futbol kulüplerini de derinden etkiledi.

Reklam
Reklam

Öztürk'ten akıllı hamle İtalya'nın köklü kulüplerinden Milan'dan taraftarları yıldız beklerken, onlar tam tersini yaptı ve takımın iki kilit ismi savunmadan Thiago Silva ile forvetten Zlatan İbrahimovic'i Fransız ekibi PSG'ye gözünü kırpmadan sattı. Milan böyle yaparken, Juve de ondan farklı değil. Geçen sezon Serie A'da şampiyonluğa ulaşan ve her defasında Melo'ya ihtiyaçları olmadığını belirten Siyah-Beyazlılar'ın henüz önemli bir transfer hamlesi de bulunmuyor.

Sarı-Kırmızılılar'da Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk'ün yaptığı, "Bonservis konusunda Juventus sorun yaratmaya devam ederse, biz de Melo'dan daha iyisini alırız" açıklaması, İtalyan ekibine gözdağı anlamında kesinlikle çok önemli bir mesaj olarak algılanmalı. Juve, Sambacı'dan para kazanmak istiyor, ama onunla Cim Bom dışında gerçek anlamda ilgilenen tek kulüp Rusya'dan Spartak Moskova. Ruslar'dan da bu saatten sonra ses çıkmadığına göre, şu an bonservis konusunda 5 milyon Euro'da kilitlenen pazarlıkta yakında iplerin tam anlamıyla Sarı-Kırmızılılar'ın eline geçmesi an meselesi. Yani uzun lafın kısası; Melo ya Türkiye macerasına devam eder, ya Juventus'ta kulübeye çakılı kalır ya da çok daha ucuza başka bir takımın yolunu tutar.

Reklam
Reklam

Twitter'dan müjde verdi
Brezilyalı futbolcu taraftarın beklediği haberi twitter'dan müjdeledi. Peş peşe mesajlar yazan Melo, kendisinin Galatasaray'la yola devam kararı aldığını artık Juventus'la anlaşma sağlanması gerektiğini iletti. Sambacı şu ifadeleri kullandı: "Merhaba Galatasaray taraftarı. Şu an Orlando'da ailemle birlikteyim. Sizleri çok özledim. Galatasaray'ın benim için yaptığı teklifi kabul ettim. Şimdi onlar beni istediğini Juventus'a göstermeli ve onlarla anlaşma yolu bulmalı."

Anahtar Kelimeler: