K-9 Köpekleri Antalya’da Yarıştı

K-9 olarak bilinen Alman çoban köpekleri, Antalya’da yarıştı. Irk standartları kategorisinde yarışan köpekler, duruş, yürüyüş,...

K-9 olarak bilinen Alman çoban köpekleri, Antalya’da yarıştı. Irk standartları kategorisinde yarışan köpekler, duruş, yürüyüş, kurallara uyuş, dayanıklılık, konsantrasyon gibi kriterlere göre değerlendirdi.

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği tarafından düzenlenen 1.WUSV Orta Doğu Şampiyonası, Antalya Döşemealtı Çığlık Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Yarışmaya K-9 köpeği olarak bilinen 100 yakın köpek katıldı.

Sınav hakemliğini Wolfgang Henke’nin, yarışma hakemliğini de Wolfgang Tauber’in yaptığı şampiyonda köpekler sınav kategorisinde 6 ayrı alanda yarışırken, yarışma bölümünde de köpekler, 4-6, 6-9, 9-12, 12-18, 18-24, 24 ay üstü açık ve 24 ay üstü kral sınıfta değerlendirildi. Yarışmada hakem heyeti, köpekleri, duruş, yürüyüş, kurallara uyuş, dayanıklılık, konsantrasyon gibi kriterlere göre değerlendirdi. Yarışma sırasında köpeklerle eğitimcisi ring içinde komutları yerine getirirken, ring dışından da silah sesi çıkarılarak köpeklerin dikkati çekilmeye çalışıldı.

Reklam
Reklam

Alman Çoban Köpeği Irk ve Spor Derneği Başkanı Ahmet Karataş, köpeklerin anatomik değerlendirmelerini alarak şampiyonu belirleyeceklerini ifade etti. Şampiyonaya katılımın az olmasını uluslararası boyutuna bağlayan Karataş, “Bundan sonraki yıllarda daha çok katılım bekliyoruz. Lübnan, Mısır, Almanya, Bulgaristan Tunus ve Türkiye 5 ülke yarışıyor. Türkiye olarak Dünya Alman Çoban Köpeği Dernekleri Birliği'nin bu yıl daimi üyesi olduk ve bunu çok kısa bir sürede başardık. 3 yıl içersinde tam üye olmak ve gücümüzü diğer ülkelere aktarmak istiyoruz.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: