K. Irak'ta seçim heyecanı devam ediyor

ERBİL (İHA) - Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde oy kullanma işlemleri devam ederken, Peşmergeler olası saldırılara karşı geniş güvenlik önlemi aldı.

Sabah saatlerinde 286 merkezde kurulan sandıklara akın eden vatandaşlar oy kullanacakları yerlerde uzun kuyruklar oluşturdu. İlk defa Irak'ın geleceğini belirleme şansını yakalayan Kuzey Iraklılar sabahın erken saatlerinden itibaren seçim merkezlerine akın etti. Seçim merkezlerine giden vatandaşlar üst araması yapıldıktan sonra içeri alınırken şehrin büyük bölümünde yollar araç trafiğine kapatıldı. Görev izni olan araçlar haricinde trafiğe çıkışlar yasaklandı. Özellikle seçim merkezlerine giden caddeler bariyerlerle kapatıldı. Seçim merkezleri etrafında görevlendirilen Peşmergeler olası saldırılar karşısında tüm önlemleri alırken, önemli bölgeler ABD askerleri tarafından kontrol altına alındı.

Reklam
Reklam

İlk defa Irak'ın geleceğini belirleme şansına kavuşan Erbilli vatandaşlar oy kullanabilmek için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kaldılar. Erbilliler, buna rağmen oy kullanmaktan memnun olduklarını belirtti. Oy kullanmak için 30 dakika yürüyerek seçim merkezine gelen 70 yaşındaki Habibe Ali isimli Iraklı kadın ilk defa yakaladığı bu fırsatı kaçırmamak için her türlü zorluğu göze aldığını söyledi.

Öte yandan istihbarat birimleri Erbil kentinde seçimlere gölge düşürmek için bombalı intihar saldırısı yapılacağı duyumları aldıklarını bu tür saldırılara mahal vermemek için her türlü önlemi aldıklarını belirttiler.