KAB: Halkın Yüzde 5'i Düzenli Bir Şekilde Kuran'ın Anlamıyla Buluşuyor

Kuran’ın Anlamıyla Buluşmak(KAB) Platformu Başkanı İsmail Yıldız, yaptıkları anketlerde, vatandaşların yüzde 94’ünün evinde Kuran-ı Kerim...

Kuran’ın Anlamıyla Buluşmak(KAB) Platformu Başkanı İsmail Yıldız, yaptıkları anketlerde,
vatandaşların yüzde 94’ünün evinde Kuran-ı Kerim olduğu, yüzde 78’inin evinde meal ya da tefsirler bulunduğunu, yüzde 37’sinin orijinalinden Kur’an okumayı bildiğini ancak sadece yüzde 5’lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğunun görüldüğünü söyledi.

Yıldız ve beraberindeki 5 platform üyesi Nevşehir’e gelerek basın mensupları ile yemekte buluştu. Yıldız, burada yaptığı açıklamada amaçlarının Kuran'ın gerçek manada anlamıyla insanlığı buluşturmak olduğunu söyledi. 6 yıl önce kurulduklarını anlatan Yıldız, ülke genelinde toplumun Kur’an’a bakış açısını görmek için yaptıkları anketlerde çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini ifade etti. Vatandaşların yüzde 94’ünün evinde Kuran-ı Kerim olduğu, yüzde 78’inin evinde meal ya da tefsirler bulunduğunu, yüzde 37’sinin orijinalinden Kur’an okumayı bildiğini ancak sadece yüzde 5’lik bir kesiminin düzenli bir şekilde anlamıyla buluştuğunun görüldüğünü söyledi.

Reklam
Reklam

Platform olarak yurdun her köşesine yayılmış 80’e yakın üye Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte halkı Kur’an’ın anlamıyla buluşturma noktasında sayısız toplantılara ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Yıldız, "Hazırlanan kitapçıklar, broşürler, bültenler, TV ve radyo programları hep aynı hedefe matuf çalışmalar olarak hizmet görmüşlerdir. Cezaevlerindeki mahkûmları bu en zor günlerinde manen huzura kavuşturma gayesiyle ziyaretler yapılmış ve mealler hediye edilmiştir. Ülkemizde birçok yerde halkımız ve öğrencilerimize yönelik Kur’an Meali Bilgi Yarışmaları düzenlenerek Kur’an’ın anlaşılarak okunması mantığı verilmeye çalışılmıştır." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: