Kabadüz’de Patates Üretimi Canlanacak

Ordu’nun Kabadüz ilçesine gezi düzenleyen Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç....

Ordu’nun Kabadüz ilçesine gezi düzenleyen Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr.Fatih Öner, ilçede patates üretimini canlandırmayı hedefliyor.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede ve Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr.Fatih Öner, beraberinde Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı ve İlçe Gıda ve Hayvancılık Müdürü Samet Eker'le birlikte Yokuşdibi, Turnalık ve Çambaşı Yaylası'na gezi düzenledi.

Reklam
Reklam

Bölgenin patates üretimi için çok elverişli olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, "İlçede nüfusun azalması ve tarım arazilerinin küçülmesinden dolayı patates üretimi yeterliliğini kaybetmiştir. Bizim amacımız bölgede birkaç projeyle birlikte bilhassa makineli tarıma uygun yerlerde tekniğine uygun bir şekilde ekim yaparak patates tarımını geliştirmek istiyoruz. Öte yandan burası ekolojik tarım çok önemli. Ekolojik anlamda buralarda neler üretilir. Bu konularda gerekli çalışmayı yapmaya hazırız" dedi.

Kendilerinin de üniversiteden faydalanmak istediğini belirten Kabadüz Kaymakamı Engin Avcı, "Onların akademik bilgi ve birikimlerinden istifade edip bunu vatandaşlarımızla paylaşmak istiyoruz. Bölgedeki vatandaşlarımız görmeden inanmıyorlar. Öncelikli olarak biz vatandaşlarımıza gerçekleştireceğimiz projelerimizle göstermek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte üniversitemizle, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzle, İl Özel İdareyle ortak çalışamaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Gezide patates ekimi yapacak olan üreticilerle de konuşan Yrd. Doç. Dr. Özbay Dede, önemli gördüğü hususları üreticilere anlattı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: