'Kabe' rekor fiyata satıldı

Antik A.ş'nin Swissotel'de düzenlediği "Çağdaş Sanat Eserleri" müzayedesi'nde Erol Akyavaş'ın "Kabe" adlı eseri rekor fiyata alıcı buldu.

Sanat dünyasında tüm gözlerin çevrildiği müzayede kıran kırana geçti. 750 bin lira açılış fiyatıyla çıkan esere ilk önceleri talep fazlaydı, fakat fiyat yükselmeye başlayınca iki alıcı kıran kırana bir açıkartırma yaşadılar. Herkesin nefesini tutup izlediği müzayede sonunda rekor bir fiyat ortaya çıktı. Sadece bu eser için müzayedeye katılan alıcı, müzayede sonrası hiç bir açıklama yapmadan Swissotel'i terk etti. Çok kararlı görünen sanatsever, müzayedeye katılan herkeste, "fiyat ne kadar yükselirse yükselsin" bu tabloyu kesin alacak izlenimi yarattı.

Erol Akyavaş'ın "Kabe"si, 2009 yılında düzenlenen müzayede de Burhan Doğançay'ın 2.8 milyon TL'ye Murat Ülker'in satın aldığı"Mavi Senfoni"sinin rekorunu kırmış oldu.

Erol Akyavaş'ın tüm dönemlerinin izlerini taşıyan kompozisyonu ile dikkat çeken 268x260 cm ebatlarındaki tuval üzeri yağlıboya tablo, aynı zamanda da sanatçının dünya satış rekoru. Akyavaş'ın müzayedede satışa sunulan diğer iki eseri "Green Echo"su 470 bin TL'ye, "Zaman Her Şeyi Siler" adlı eseri 330 bin TL'ye alıcı buldu. 190 eserin satışa çıktığı müzayedede Türk soyut resminin en önemli temsilcilerinden Mübin Orhon'un yapıtları da yer alıyordu. Sanatçının 1963 tarihli "Soyut" çalışması 695 bin TL'ye satılarak müzayedenin en pahalı ikinci eseri oldu. Öte yandan geometrik lirik soyutlamanın usta ismi Ferruh Başağa'nın "İspanya'da Şenlik" adlı tuval üzerine yağlıboyası ise 500 bin TL çekiç fiyatına sahibini buldu.

Gelin rekor fiyatı alıcı bulan "Kabe"yi ve bu tabloyu kimin satın aldığını haberimizi izleyip hep birlikte öğrenelim: