Kabil'de bayram namazı kargaşası

KABİL (İHA) - Afganistan'ın Başkenti Kabil de bugün kılınan Bayram Namazı sonrası kargaşa çıktı. Afgan vatandaşlar Bayram Namazı'nı kılmak için sabah saatlerinde Kabil'de bulunan Idga Camii'nde toplandı. 35 bin kişilik camide bayram namazı kılmak için saf tutan vatandaşlar ses düzeninin olmaması ve İmam'ın okuduğu duaları duyamaması sonucu kargaşa çıktı. Namaz'da kimi vatandaşlar Rüku ederken kimi vatandaşlar secde yaptı. Namaz'ın sona ermesinin ardından hatanın farkına varan vatandaşlar namazı tekrar kıldı. Namaz çıkışı bu olaya kızan vatandaşlar tepkilerini dile getirdiler.

Reklam
Reklam

Tepkisini gösteren Hacı Nurettin, "Yüzde 99'u Müslüman olan ve adı İslam ülkesi olan ülkede bunların yaşanması çok kötü. Milyonlarca dolar harcayan Karzai, ülkede sinemaların ses düzenini yaptırırken ülkenin en büyük camiinin ses düzeni bulunmuyor. Bu çok acı bir durum" dedi.

Seyid Muhmmed isimli Afgan ise, "Bu bizim için çok utanç verici bir olay. Afganistan'ın en büyük camii'nde ses düzeninin olmaması nedeniyle bazı vatandaşlar namazlarını yanlış kıldıkları için ikinci kez kıldılar. Diğer İslam ülkelerinin her köyünde camilerin İmamı bulunurken Afganistan İslam Devleti olmasına rağmen, ses düzeni ve devlet tarafından atanmış bir İmamı bulunmuyor. Bu çok utanç verici durum" dedi. Bayram namazının kılınmasının ardından halk Idga Camii'ni terk etti.