"Kabine bugün sunulacak"

ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Sekreteri Ertuğrul Yalçınbayır, 58. Hükümet'in, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın durumunu belirleyen Anayasa'nın 76. Maddesi ile ilgili problemi 3 ay içinde çözeceğini söyledi.

Yalçınbayır, partisinin MYK toplantısının hemen ardından, özel bir televizyon kanalının programına konuk oldu.
Yalçınbayır, MYK toplantısında, hükümet üyelerinin isimleri hakkında bilgi alma çabalarına karşı verdiği cevaplarla hükümet üyelerinin isimlerinden çok genel çerçeveyi çizdi.

Reklam
Reklam

Yalçınbayır, 58. Hükümet'in en geç 3 ay içinde Genel Başkan Erdoğan'ın durumunun, halkın istediği biçimde çözümleneceği işaretini verdi ve yapılan değişiklik sonrası kurulacak 59. Hükümet'in de 58. Hükümet'in içinden çıkacağını söyledi.
Yalçınbayır, başarılı olan bakanların görevlerine devam edeceğini, başarısızların ise yeni kurulacak hükümette görev alamayacağının işaretini verdi.
AK Parti Genel Sekreteri Yalçınbayır, yeni kabinenin sayısının Başbakan ile beraber 24'e düşürüldüğünü söyledi. Partinin MYK toplantısı hakkında bilgiler de veren Yalçınbayır, toplantıda isimler üzerinde durulduğunu ve iktisat konularıyla ilgili kısa bir değerlendirme yapıldığını kaydetti.

"MECLİS BAŞKANLIĞI PARTİ İŞİ DEĞİLDİR" Meclis Başkanlığı meselesinin Meclis'in kendi işi olduğunu belirten Yalçınbayır, toplantıda, bu konudaki görüşlerin sorulması üzerine, "Tabii ki ona da kısaca değinildi. Bu konularla ilgili karar almak yetkili kurulların işi değildir. Bu, sadece Meclis'e ait olan bir iştir ve kamuoyunda isimleri ön planda olan milletvekillerimiz vardır. Partinin yetkili kurulları bu isimler üzerinde duracak değildir ama tabii ki kendi aramızda bir görüş alışverişi oldu. Çünkü ismi ön plana çıkmış her 2 arkadaşımızın da Bakanlar Kurulu'nda da görev alması söz konusu idi. Partimizin önde gelen isimleridir. Kamuoyunun yakinen bildiği, tanıdığı ve deneyimlerine güvendiği isimlerdir. 2 arkadaşımızın da adaylığı söz konusuydu. Arkadaşlarımız kendi aralarında görüşürler, sayıyı 1'e indirebilirler veya 2'si birden aday olabilirler. Ama ümit ediyorum ki; sayıyı 1'e indirirler" dedi.

Reklam
Reklam

Meclis, Salı günkü toplantısında başkanı seçeceğini tahmin ettiğini ifade eden Yalçınbayır, "Tabii ki CHP de aday gösterebilir. Bu, Meclis'e ait bir iş olmakla beraber, çoğunluk bizden 363 oyun varlığı ve bundaki uyumun konsensüsün sonucu belki ilk turda Meclis Başkanlığı seçimi yapılır" şeklinde konuştu.

KABİNEDE SÜRPRİZ BEKLENİYOR MU? Programda yöneltilen, 'Kabinede sürpriz isim bekleniyor mu?' sorusunu da cevaplayan Yalçınbayır, "Biz AK Parti olarak, Türkiye'de sürprizlerin yaşanmasını istemiyoruz. Ülkemizde her şey normal halkın beklentileri doğrultusunda cereyan etmelidir. Bu, halkın memnuniyetini daha da artırır. Sürpriz isimler ve sürpriz hareketler değil, Türkiye artık normal sonuçları beklediği bir ortamı görecektir" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Yalçınbayır, 58. Hükümet üyelerinin, bugün, Abdullah Gül tarafından liste halinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulmasının planlandığını ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanması ile birlikte de akşama ilk kabine toplantısının yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Reklam
Reklam