Kabine Toplantısı için geri sayım sürüyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin görüşüleceği kritik toplantıda ele alınacak konular merak konusu oldu. Çok sayıda vatandaş internette" Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? " gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi için gözler Kabine Toplantısında. İşte ayrıntılar...
Kabine Toplantısı bugün (23 Ocak 2023 Pazartesi günü) yapılacak.
Kabine Toplantısında Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma paketinin ele alınması bekleniyor.
Kabine toplantısında borç yapılandırma paketinin yanı sıera birçok konu ele alınacak.
Kabinenin bir diğer önemli başlığı ise dış politika olacak. Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan PKK/YPG eyleme, ardından Kuran-ı Kerim’in yakıldığı provokatif eyleme göz yumulmasıyla İsveç ve Türkiye arasında gerilen ilişkiler değerlendirilecek. İsveç hükümetinin tutumu ve İsveç’in NATO’ya üyelik süreci de bu kapsamda gözden geçirilecek. Dış politika gündeminde ayrıca Suriye ile normalleşme süreci, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin Türkiye’ye yapacağı ziyaret ve ABD’den F-16 alımı ile ilgili gelişmeler gibi sıcak başlıklar da yer alıyor.
Geçtiğimiz hafta ABD’ye ziyarette bulunarak mevkidaşı Antony Blinken ile görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Blinken görüşmesi ve F-16 alımıyla ilgili gelişmeler hakkında Kabine’ye bilgi verecek.
Toplantıda, enflasyon ve fahiş fiyatlarla mücadeleye ilişkin yeni adımların sonuçları da değerlendirilecek.
Ayrıca, terörle mücadele ve enerji güvenliği başlıklarındaki gelişmeler ele alınacak.
Borç yapılandırma paketi; vergi ve SGK borçlarının yapılandırılandırılacak. Hükümet 31 Aralık 2022 tarihine kadar olan vergi borcu ve SGK borçlarının yapılandırılması için harekete geçti.
Borç yapılandırma paketi ile ilgili açıklamanın Pazartesi günü yapılması planlanan Kabine Toplantısı'nın ardından açıklanması bekleniyor.
Borç yapılandırma paketi ile 31 Aralık 2022'ye kadar devlete olan borçlar yapılandırılacak.
Borç yapılandırma paketi ile vergi, sigorta primi (SGK ve Bağ-Kur), idari para cezaları, trafik cezaları gibi borçlar yapılandırmaya dahil edilecek.
Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı da tanınacak. Belediyelere olan emlak vergisi borçları, elektrik, su ve öğrenim kredisi borçları da yapılandırma içine alınacak.
Bahsi geçen paket ile taksitli ödeme seçeneklerinin yanında ana para borçlarına işleyen faizlerin büyük kısmının silinmesi bekleniyor.
Daha önce de yapılan yapılandırmalarda olduğu gibi 36 aya kadar vade yapılması beklentisi yükseldi.
Belli periyotlarda yapılacak olan taksitlendirmeler borçluları zorlamadan ödeme imkanına kavuşturacak.