Kablo Hırsızlığının Artması Çaresiz Bıraktı.

Muğla’da güvenlik güçlerinin ulaşımının zor olduğu köylerin telefon irtibatının sağlandığı kabloların sık sık kesilerek çalınması...

Muğla’da güvenlik güçlerinin ulaşımının zor olduğu köylerin telefon irtibatının sağlandığı kabloların sık sık kesilerek çalınması Telekom yetkilileri ve köylüleri canından bezdirdi.

Yüzlerce metre kabloların kesilerek çalınmasının ardından vatandaşlar haberleşme sistemi bağlantılarındaki gecikme nedeniyle isyan ederken, Telekom yetkilileri de hemen hemen her gün Muğla’nın değişik noktalarında gerçekleştirilen kablo hırsızlarına isyan eder duruma geldi.

Telekom Muğla İl Müdürü Hasan Taş, artan kablo hırsızlığına karşı her direk başına güvenlik güçleri tarafından nöbetçi dikmenin mümkün olmadığını söylerken, yakalanan kablo hırsızlarının ise küçük cezalara çarptırıldıklarını söyledi. Taş, “Hemen hemen her gün Muğla’nın değişik bir noktasında telefonların bakır tabloları çalınıyor. Çalanlar belli, çalıntı malları alanlar da belli. Adli makamlara sevk ediliyorlar, fakat az bir ceza alarak tekrar çıktıklarında yine çalıyorlar. Kolluk kuvvetlerine şikâyetçi oluyoruz. Yasaların biraz daha hırsızlık ve hırsızlık malı alanlara karşı caydırıcı olması gerekiyor” dedi.

Reklam
Reklam

"DÖNÜŞÜM İÇİNDEYİZ"

Türk Telekom olarak bir dönüşüm süreci yaşadıklarını söyleyen Türk Telekom Muğla Müdürü Metin Taş, “Telekom olarak hızlı bir dönüşüm süreci içindeyiz. Bakır kablolar hırsızlar tarafından rağbet görüyor. Yeni sistemde bakır kablo yerine fiber optik kablolar takılmaya başlandı. Bodrum’da ‘Bodrum Fiber Kent Projesi’ kapsamında çalışmalarımız sürüyor ve bakır kablolar fiber kablo ile değişimi yapılıyor. Bu değişim peyder pey Muğla genelindeki tüm direklerde uygulamak istiyoruz. Bunun yanında bakır kablolardan internet erişim hızı çok düşük olduğu için sorun yaşanıyor. Fiber kablolar hem internet hızını yükseltecek, hem hırsızlığı engelleyecek, hem de kablo TV altyapısını oluşturacak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: