Kabotaj Bayramı dolayısıyla bot ve halat çekme yarışları düzenlendi

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Vali Cahit Kıraç,...

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı, İzmir’de de çeşitli etkinliklerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende Vali Cahit Kıraç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Nusret Güner ile diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, Atatürk anıtına çelenk koydu.
Törende konuşan Denizcilik Müsteşarlığı İzmir Bölge Müdürü Hızırreis Deniz, kabotaj hakkının Türklerin denizcilikteki ekonomik tutsaklığını ortadan kaldırdığını söyledi. Denizcilik hizmetlerini de anlatan Deniz, İzmir’in tarih sürecinde deniz ulaşımı ve ticareti konularında her dönem kesişme noktasında bulunduğunu, halkının da denizci olduğunu belirtti: “İçinden deniz geçen iki şehirden biri olan İzmir’in tarihî misyonuyla Türkiye'nin denizcilikteki aydınlık yüzü ve avantajı gözardı edilmemelidir.”
Konuşmanın ardından Vali Kıraç ve diğer protokol üyeleri, 1. Kordon'da düzenlenen Denizcilik ve Su Sporları Festivali'ne katıldı. Kıraç burada protokol üyelerinin de katıldığı halat çekme ve dragon bot yarışlarını başlattı. Ayrıca İzmir Liman Başkanlığı'na ait hizmet botuyla deniz şehitleri anısına Pasaport İskelesi'nden denize çelenk atıldı. Ardından protokol üyeleri de denize çelenk bıraktı ve deniz turu yaptı. Başram dolayısıyla gece resepsiyon düzelenecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz