Kaçak Avcı Uyarısı

SAMSUN (AA)  - Havza Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Kutbay, kaçak avcılarla ilgili gerekli kontrollerin yapılmasını istediklerini söyledi.

Havza Avcılar ve Atıcılar İhtisas Kulübü Başkanı Yaşar Kutbay, kaçak avcılarla ilgili gerekli kontrollerin yapılmasını istediklerini söyledi. Kutbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bilinçli avcıların yasaklara ve limitlerine uyduğunu, doğaya zarar vermediklerini ifade etti. "Fakat kaçak avcılık yapanların tek derdi hayvan öldürmek olduğundan ne yasak dinliyorlar ne de başka bir şey" diyen Kutbay, şöyle devam etti: "Kaçak avcılar nedeniyle halkımız bizi de aynı kefeye koyuyor. Bizler doğada tavşanı, kekliği, tilkiyi gördük ve istiyoruz ki bizlerin torunları da bu hayvanları doğada görebilsin. Bunun için de bilinçli avlanmak gerekli. Bizim yapmış olduğumuz tespitlere göre ilçede çok sayıda ruhsatsız av tüfeği bulunmakta. Bunun sebebi ise eski mevzuatta yer alan yasal boşluklar. Şimdi yapılan yasal düzenlemeler ile bunun önüne geçildi fakat bu arada vatandaşın elinde çok sayıda ruhsatsız av tüfeği oldu. Bilinçli avcı tüm işini yasal olarak yapandır. Bu tüfekleri edinenlerin bir çoğu kaçak ava çıkıyor. Tam olarak eğitim almadıkları için hem yaban hayatını tehdit ediyor hem de kendilerinin ve çevresindekilerin hayatını tehlikeye atıyorlar. Bu tüfeklerin bir an evvel tespiti yapılarak kayıt altına alınmalıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: