Kaçak Balık Avlayanlara Ceza-Sakarya'da Yapılan Denetimlerde Kaçak Balık Avladığı Tespit Edilen 2 Kişiye Para Ceza Verilirken, 12 Bin 500metre Ağa Da El Konuldu

Sakarya'da yapılan denetimlerde kaçak balık avladığı tespit edilen 2 kişiye para ceza verilirken, 12 bin 500 metre ağa da el

Sakarya'da yapılan denetimlerde kaçak balık avladığı tespit edilen 2 kişiye para ceza verilirken, 12 bin 500 metre ağa da el konuldu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, jandarma ekipleri ve Sakarya Rastgele Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (SAMADER) üyeleri, derneğe ait 3 motorlu tekne ile Ferizli ilçesindeki Akgöl'de denetime çıktı.

Denetimlerde, kayıklarla göle ağ atarak avlandıkları tespit edilen 2 balıkçıya para cezası uygulandı, 12 bin 500 metre ağa da el konuldu.

SAMADER Başkanı Semih Kolçak, gazetecilere yaptığı açıklamada, "balık katliamını" engellemek istediklerini vurgulayarak, yapılan denetimler sırasında ağların balıklarla dolu olduğunu gördüklerini söyledi.

Reklam
Reklam

Avcılığın yasak olduğu dönemde çok sayıda ağ bulduklarını anlatan Kolçak, şöyle konuştu:

"Gölde bu hafta daha çok ağ çıktı. Her taraf havyar dolu. Bu misine ağlarla çok küçük balıkları dahi yakalıyorlar. Şu anda ağlarda canlı balıklar var. Onları ağlardan kurtarıp göle atıyoruz. Burada resmen balık katliamı yapmışlar. Çok korkunç bir manzara ortaya çıktı. Adeta şok olduk. Bizim jandarmadan talebimiz, bu tür operasyonlar sıklıkla yapılması. Böylelikle katliam önlenmiş olacaktır"

Muhabir: Salih Eren

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: