Kaçak bina yıkımında askerlerin yaralanmasına sebep olan 8 kişi adliyede

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, dün yaşanan olaylı yıkımda jandarma ekiplerine saldırarak bazı erlerin yaralanmalarına sebep...

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, dün yaşanan olaylı yıkımda jandarma ekiplerine saldırarak bazı erlerin yaralanmalarına sebep oldukları ididasıyla gözaltına alınan 8 kişi, adliyeye sevk edildi.
Olaylarda ayağı kırılan bir er ile birlikte çeşitli yerlerinden yaralanan 4 jandarma eri de ifade vermek için adliyeye geldi.
Yıldırım Belediyesi ekipleri, ruhsatsız yapıldıkları tespit edilen inşaatları yıkmak için dün jandarma ekipleri ile geniş güvenlik önlemleri altında Vakıf Mahallesi'ne gitti. Ruhsatsız binaların yıkılmasına karşı çıkan vatandaşlarla görevliler arasında arbede yaşandı. Taşlı sopalı direnişe jandarma ekipleri müdahale etti. Çıkan olaylarda 4 asker de yaralandı. Balyozlu saldırı sonucu bir jandarma görevlisinin ayağı kırıldı.
Olaylarla ilgili 'Görevli memura mukavamet, hakaret ve devlet malına zarar vermek'le suçlanan N.G. (31), K.D. (25), E.D. (35), H.G. (16), H.K. (32), M.D. (19), S.D. (21) ve D.D. (24) gözaltına alındı. Sorgulamaları tamamlanan 8 zanlı bugün adliyeye sevkedildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz