Kaçak Elektrik Cezasını Ödeyene Dava Açılmayacak

Toroslar EDAŞ Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, kaçak elektrik cezasını ödeyenlere dava açılmayacağını bildirildi.Konu ile ilgili...

Toroslar EDAŞ Müdürü Mahmut Nimet Dalkır, kaçak elektrik cezasını ödeyenlere dava açılmayacağını bildirildi.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Dalkır, kaçak elektrik kullanımı nedeniyle tutanak tutulan, ancak henüz ödemesini yapmamış olanlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasıyla ilgili yeni düzenleme yapıldığını belirterek, 5 Temmuz 2012 tarihinden itibaren kaçak elektrik kullanımının, karşılıksız yararlanma kapsamına alındığını kaydetti.

Bu kapsamda kaçak elektrik kullananların 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacaklarını ifade eden Dalkır, "Kanunla, kaçak elektrik kullanımından dolayı tahakkuk eden borçların soruşturma tamamlanmadan önce ödenmesi halinde kamu davası açılamayacağı, borcun hüküm verilinceye kadar ödenmesi halinde ise verilecek cezanın üçte birine kadar indirileceği hükme bağlanmıştır. Ancak kişi bu hükümden iki defadan fazla yararlanamaz denilmektedir. Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 5 temmuz 2012 tarihinden önce, kaçak elektrik kullanımı ile ilgili haklarında hırsızlık suçundan dolayı kovuşturma yapılan veya kesinleşmiş olup olmadığına bakılmaksızın hakkında hüküm verilenler, borçlarını 6 ay içinde ödedikleri takdirde ceza verilmeyecek, hüküm verilmiş olanların cezaları da sonuçlarıyla ortadan kalkacaktır."

Reklam
Reklam

Dalkır, kuruluşlarının görev alanında bulunan Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Mersin ve Osmaniye illerindeki müşterilerin, sağlanan bu imkanı iyi değerlendirmeleri için en kısa zamanda ilgili birimlerine müracaat edilmesi gerektiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: