Kaçak Et Ve Kesimlerle Ilgili Uyarı

 Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, "Veteriner kontrolü olmaksızın kesilen ve piyasada ucuza satılan etlere dikkat etmek gerekmektedir" dedi.

Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, "Veteriner kontrolü olmaksızın kesilen ve piyasada ucuza satılan etlere dikkat etmek gerekmektedir" dedi. Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, düzenlediği basın toplantısında, kentte hayvan pazarı olmaması yüzünden kaçak et ve kesimlerin arttığını iddia etti. Tavuğun kış mevsiminde 5-6 liradan satışa sunulduğunu belirten Yardımcı, yaz mevsiminde ise fiyatlarda yüzde 60'a varan artış yaşandığını ifade etti. Yardımcı, yetkililerin fiyatlardaki artışa müdahale etmesi gerektiğini belirterek, bu tür artışlar ve kaçak et satışlarını önlemek için oda olarak komisyon kurup, denetimleri artıracaklarını kaydetti. Veteriner kontrolünden geçirilmeyen küçük ve büyükbaş hayvanlarda pek çok hastalığa rastlanabileceğinin altını çizen Yardımcı, şöyle konuştu: "Veteriner kontrolü olmaksızın kesilen ve piyasada ucuza satılan etlere dikkat etmek gerekmektedir. Vatandaşlardan isteğimiz, piyasanın altında satışlara talep göstermemeleri. Kuzu eti diyerek ucuza satılan etlerin bir çoğu, koyun ve keçi etidir. Bunlara dikkat etmek kaçak kesimlere engel olmak gerekmektedir."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: