Kaçak Kur'an kursu operasyonu

BURSA (İHA) - Bursa'da, kaçak Kur'an kursu olarak faaliyet gösteren bir evde ders aldıkları ve toplu olarak zikir çektikleri öne sürülen Nakşibendi tarikatı üyesi 22 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı.

Bursa Jandarma Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Osmangazi İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri, bir istihbaratı değerlendirerek merkez Osmangazi İlçesi Mutlular Mahallesi'ndeki bir eve baskın düzenledi. Baskında Celal Pamuk'a ait evde din dersi yaptıkları ve toplu olarak zikir çektikleri öne sürülen, aralarında gençlerin de bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Jandarma ekipleri, evdeki din kitapları ile Kuran-ı Kerimlere el koyarken, gözaltına alınan şahıslar, Alay Komutanlığı'na götürüldü. Jandarma, kaçak Kur'an kursu olarak düzenlenen evi de mühürledi.

Tekke ve Zaviye Kanunu'na muhalefet iddiasıyla gözaltına alınan şahısların 6 aydır, yakalandıkları yerde eğitim yaptıkları ve evin kapı zilinin bulunduğu bölüme kurdukları görüntülü izleme ile içeri girmek isteyen kişileri gözetledikleri tespit edildi.