Kaçak Sigara Taşıyan Araç Aranırken 50 Kilo Da Eroin Ele Geçirildi

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM), sabaha karşı başarılı iki...

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM), sabaha karşı başarılı iki operasyona imza attı. İlk operasyonda bir benzinlikte park halindeki kamyonette 28 bin 250 paket kaçak sigara ele geçiren polis, 23 dakika sonra da durdurduğu başka bir araçta 49 kilo 557 gram eroin yakaladı. Kaçak sigara taşıyan şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, Van’dan Ankara’ya eroin taşıyan kişi ise sağlık muayenesinin ardından savcılığa sevk edildi.

Canik ilçesi Çevre yolu Kirazlık mevkiinde Malili Denetleme Noktası’nda araç kontrolü yapan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Samsun Şubesi ekipleri, 02.50’de Abdullah Salman’ın (34) kullandığı 34 EK 8084 plakalı bir aracı durdurdu. Sürücü Salman ile araçta bulunan Ahmet Kaya (40)’nın Ağrı’dan İstanbul’a gittiklerini söylemesi üzerine durumdan şüphelenen polis, aracın öncü kuvvet olabileceği ihtimali üzerine Canik-Çarşamba arasına başka bir ekip çıkardı.
Yapılan yol kontrolünde polis ekipleri, Çarşamba Havaalanı mevkiinde bir benzinlikte park halindeki 41 L 4537 plakalı kamyonete ulaştı. Araç sürücüsü Mustafa Taşdemir (43) dinlendiğini ve Ağrı’dan İstanbul’a gittiğini söylemesi üzerine kaçakçılık ekibi, kamyoneti maliye kontrol noktasına getirerek araçta arama yaptı. Aramada kamyonetin kasasının altına gizlenmiş çeşitli markalarda 28 bin 250 paket kaçak sigara ele geçirildi. Şahıslar sorgularının ardından çıkarıldıkları adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Şahısların sorgusu ve arama devam ederken PKK’nın uyuşturucu trafiğinin Karadeniz’e kaydırılabileceği yönündeki iddialar üzerine tedbirlerini artıran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, ilk meyvesini aldı. Çarşamba ilçesinden Samsun istikametine seyreden Ayhan Berge (34) idaresindeki 46 P 9101 plakalı vip tarzı döşenmiş siyah renkli bir minibüsü takibe alan polis, aracı Canik ilçesi Kirazlık mevki Atatürk Bulvarı’nda durdurdu. Sürücünün Van’dan Ankara’ya gittiği öğrenilirken, narkotik köpeğinin eroin kokusunu alması üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesine çekilen araçta arama yapıldı. Aramada taban döşemesinin altına 3 poşet içinde gizlenmiş 49 kg 557 gram eroin bulundu.

Araç sürücüsü Ayhan Berge, emniyette yapılan sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilip Samsun Adliyesi’ne sevk edildi. Sürücünün sabıkasının olmadığı öğrenildi. KOM ekibi, eroin operasyonunu ise saniye görüntüledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: