Kaçak Teknesi Battı: 7 Ölü, 2 Kayıp (2) - Yeniden

Doğuş Esat BERME - Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek üzere denize açıldıkları belirlenen Irak ve İran uyruklu toplam 15

Doğuş Esat BERME - Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek üzere denize açıldıkları belirlenen Irak ve İran uyruklu toplam 15 kaçağın içinde bulunduğu fiber tekne, bir süre sonra su alıp battı. Sabah saat 09.00 sıralarında balıkçılar ve çevredeki denizciler, kaçaklardan bazılarının cesetlerini görüp, durumu Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'na bildirdi.
Bunun üzerine bölgeye hareket eden sahil güvenlik botu, kaçaklardan 6'sını sağ olarak kurtardı. Denizden 7 kaçağın da cesedi çıkartıldı. Kayıp olduğu belirlenen 2 kaçağı ise havadan 2 helikopter, 1 uçak; denizden de 4 sahil güvenlik botu ile arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Sağ olarak kurtarılan 6 kaçak, Sahil Güvenlik botu ile Selimiye Mahallesi'nde karaya çıkartıldı. Burada hazır bekletilen ambulanslara alınan kaçaklar Marmaris Devlet Hastanesi'ne götürülüp, tedavi altına alındı. Kaçakların, durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Muğla Valisi Amir Çiçek de Selimiye Mahallesi'ne gelerek, kurtarılan kaçakların hastaneye sevk çalışmalarını yönlendirdi.
Burada gazetecilere açıklama yapan Vali Çiçek, "Dün gece saatlerinde denize açıldıklarını belirlediğimiz kaçaklardan kayıp olan 2'sinin de sağ olarak bulunması tek temennimiz. Kurtulan kaçakların ifadelerinden tamamının İran ve Irak uyruklu olduğunu belirledik" dedi.

Reklam
Reklam

FOTOĞRAF

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: