Kaçak Yapının Böylesi

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından yıkılan kaçak bina herkesi hayrete düşürdü. Camında satılık...

Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu ekipleri tarafından yıkılan kaçak bina herkesi hayrete düşürdü. Camında satılık ilanı bulunan 4 katlı kaçak binanın kolon, kiriş ve temelinin olmadığı, binanın komşu parsel tarafına tuğla duvar dahi örülmediği, elektrik ve su tesisatının bitişikteki komşunun duvarı kırılarak döşendiği ortaya çıktı. Kaçak bina 2 saatte yerle bir edilirken, bir facianın da önüne geçilmiş oldu.

Osmangazi ilçesi Yunuseli mahallesi Asma Sokak’ta kaçak olarak yapılan ve hakkında yıkım kararı çıkartılan 4 katlı kaçak bina herkesi hayrete düşürdü. Kaçak olmasının yanı sıra son derece sağlıksız bir yapı olduğu tespit edilerek tutanak tutulup ceza yazılan binayı yıkmak için bahse konu adrese giden Osmangazi Belediyesi Yapı Kontrol Bürosu Ekipleri, yıkım öncesi girdikleri kaçak binadan çok sayıda spor aleti çıkarttı. Henüz kimsenin oturmadığı, inşaat sahibi tarafından camına satılık tabelası asılan kaçak binada bulunan spor aletlerinin binanın dışına çıkartılmasının ardından ekipler tarafından binada yapılan incelemede, bitişiğindeki binanın bulunduğu cephedeki tuğla duvarlarının olmadığı, binanın bu kısmındaki elektrik ve su tesisatının komşu binanın duvarları kırılarak döşendiği ortaya çıktı.

Reklam
Reklam

Görevliler tarafından gerekli tedbirlerin alınmasının ardından başlatılan yıkım sırasında ise, bu kez inşaat aşamasında uygulanan hileler bir bir ortaya çıktı. Binanın dengesini sağlayıp ayakta tutacak olan kiriş ve kolon gibi beton blokların da bulunmadığı, binanın beton direkler arasına tuğla örülüp üzerine tabliye betonu atılarak inşa edildiğini gören görevliler ikinci kez hayrete düştü. Yapı Kontrol Bürosu tarafından bina için 2 günlük yıkım süresi belirlenmesine rağmen, 4 katlı bina 2 saat sonra yerle oldu.

Yıkımın ardından inşaatın molozları belediye ekipleri tarafından ortadan kaldırılırken, inşaatın temelinin de olmadığı, düzlenen zemin üzerine binanın inşa edildiği belirlendi. Yetkililer, 4 katlı kaçak yapının, normal şartlarda 3-4 yıl gibi kısa bir süre içinde kendiliğinden yıkılma riskinin çok yüksek olduğunu, kolonsuz, kirişsiz, temelsiz olarak yapılan kaçak binanın yıkılarak muhtemel bir facianın önüne geçildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: