Kaçakçı Nejat Daş Türkiye'ye iade edildi

İSTANBUL (İHA) - İspanya'da tutuklu bulunan ünlü uyuşturucu kaçakçısı Nejad Daş, aradan geçen 13 yılın ardından Türkiye'ye iade edildi. THY'nin tarifeli uçağıyla Madrit'ten saat 20.15 sıralarında İstanbul'a inen Daş hakkında, Lucky-S ile Kısmetim 1 davalarından toplam 25 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunuyor.

Türkiye tarafından yapılan iade talebini değerlendiren İspanya hükümeti, 13 yıl sonra Daş'ın iadesine karar verdi. Bunun üzerine Daş, 5 saatlik bir yolculuğun ardından İstanbul'a getirildi. Uçağın inmesinden önce havalimanında geniş çaplı önlemler alınırken, Daş yine yoğun güvenlik önlemleri altında uçaktan indirildi. Daş daha sonra polis ekiplerince bir araca konularak havalimanındaki emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Reklam
Reklam

Öte yandan, içinde Daş'ın bulunduğu yolcu uçağının tüm yolcuları da ayrı ayrı pasaport kontuvarlarından geçirildi. Pasaportlarına bir süre el konulan yolcuların, yapılan kimlik kontrollerinin ardından alandan çıkışlarına izin verildi.

Uluslararası uyuşturucu trafiğinin kilit isimlerinden olan ve Lucky-S ile Kısmetim 1 davalarından hakkında toplam 25 yıl 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan Nejad Daş, tamamlanan işlemlerin ardından Metris Cezaevi'ne konuldu.

Madrid'ten THY'nin tarifeli uçağıyla İstanbul'a gönderilen Daş, önce Atatürk Hava Limanı Şube Müdürlüğü'ne getirildi. Burada işlemleri tamamlanan Daş, sağlık kontrolü için Bakırköy Devlet Hastanesi'ne oradan da Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Adliyede nöbetçi savcılığa çıkartılan Nejat Daş'ın işlemleri tamamlanarak Metris Cazeevi'ne gönderildi. Daş hakkında 'yol tutuklaması' denilen işlemin yapıldığı önümüzdeki günlerdeyse Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne çıkarılarak infaz işleminin tamamlanacağı öğrenildi.