Kaçakçılar, Kaçak Sigaraları Peynir Tenekeleriyle Gizlemeye Çalıştı

Kocaeli'ne bağlı 4 ilçede düzenlenen operasyonla bir milyon 309 bin adet gümrük kaçağı sigara ve...

Kocaeli'ne bağlı 4 ilçede düzenlenen operasyonla bir milyon 309 bin adet gümrük kaçağı sigara ve makaron (boş sigara filtresi) ele geçirildi. Bir kamyonda kaçak sigaraların peynir tenekeleri ile kamufle edilmeye çalışılması dikkat çekti.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Mali Büro Amirliği ekipleri, istihbari çalışma sonucu, Kocaeli'nin İzmit, Derince, Karamürsel ve Gebze ilçelerinde belirlenen adreslere operasyon düzenledi. İlk operasyon, Derince TEM Otoyolu'nda bir kamyona yapıldı. Durdurulan kamyonda 518 bin makaron ele geçirdi. Olayla ilgili olarak kamyon sürücüsü M.K. gözaltına alındı.

Reklam
Reklam

Diğer operasyon TEM Otoyolu Gültepe Rampası'nda yapıldı. Durdurulan kamyonun içerisinde bulunan 10 ton peynir tenekelerinin arasında 158 bin kaçak sigara ele geçirildi. Kamyon şoförü ve yanında bulunan şahıs M.G. ve H.O. gözaltına alındı.

Karamürsel ilçesi D-130 Karayolu üzerindeki operasyonda ise 50 bin 500 paket kaçak sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli D.D. adli makamlara sevk edildi.

Gebze ilçesinde de gözaltına alınan C.Ç. ve E.Y. isimli şahıslarla birlikte 583 bin kaçak sigara ele geçirildi. Gözaltına alınan 6 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: