Kaçakçılardan Ele Geçirilen Kelebekler Sergileniyor

ARTVİN (AA) - Yusufeli ilçesinde kelebek kaçakçılarına yönelik operasyonlarda ele geçirilen yüzlerce kelebeğin yer aldığı sergi açıldı.

Yusufeli ilçesinde kelebek kaçakçılarına yönelik operasyonlarda ele geçirilen yüzlerce kelebeğin yer aldığı sergi açıldı. İlçe merkezinde, turizm ofisindeki serginin açılışına, AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Yusufeli Kaymakamı Ömer Dereci, Yusufeli Belediye Başkanı Eyüp Aytekin, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Artvin Çoruh Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Temel Göktürk ve vatandaşlar katıldı. Milletvekili Kışla, açılışta yaptığı konuşmada, Artvin'in biyolojik çeşitlilik bakımından zengin olduğunu belirterek, "Artvin'de bu tip kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalarda başarı sağlanmıştır. Başka ülkelerden gelen kişiler, ülkemizde bu tip kaçakçılıklar yapıyor, bunu doğru bulmuyorum. Bu güzelliklerin yerinde, ülkemizde görülmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi. Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Bulut ise bölgedeki biyolojik çeşitliliğin etkin şekilde korunması gerektiğini vurgulayarak, "Bölge Müdürlüğü olarak sorumluluk sahamızda doğal güzellikleri ve biyolojik çeşitliliği korumak için çaba harcıyoruz. Bu konuda yöre halkı ve kolluk kuvvetlerinden de istifade ediyoruz. Özellikle yöre halkında farkındalık yaratmak amacıyla bu sergimizi gerçekleştirdik" diye konuştu. Doç. Dr. Göktürk de yakalanan kaçakçıların genellikle biyolojik ve akademik çalışmada kullanmak amacıyla bu işi yaptıklarına dikkati çekerek, "Bilimsel araştırma bile olsa bu işte kesinlikle yetkili makamlardan izin almak gerekir. Bu tip araştırmalarda toplanacak örnek sayısı bellidir. Son iki kaçakçılık olayında olduğu gibi yüzlerce kelebeğe gerek yoktur. Bu iş bir çeşit hırsızlıktır. Biz yabancı ülkeye gittiğimiz zaman elimizi kolumuzu sallayarak araştırma yapamayız. Sayı bu kadar fazla olunca iş başka boyutlara geliyor" ifadelerini kullandı. Halkın, yöredeki biyoçeşitliliğin farkına varması amacıyla hazırlanan kelebek sergisi, 3 gün ziyarete açık kalacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz