Kaçakları Taşıyan Tekneden Çıkarılan Ceset Sayısı 24'e Yükseldi

İzmir'in Menderes ilçesinde Ahmetbeyli beldesi ile Yoncaköy arasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçiş...

İzmir'in Menderes ilçesinde Ahmetbeyli beldesi ile Yoncaköy arasında yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçiş yapmak isteyen Suriye, Filistin ve Irak uyruklu yaklaşık 110 kişiyi taşıyan tekne battı. Kazada teknenin depo olarak kullanılan alt kısmında çoğu kadın ve çocuk 24 kişinin cesedine ulaşıldı.
Teknenin güvertesinde bulunan 33 Suriyeli, 12 Filistinli, bir Irak uyruklu, 2'si çocuk biri kadın toplam 45 kişi yüzerek sahile çıkmayı başardı. Bazı kaçaklar da bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kurtarıldı.

Reklam
Reklam

Kıyıya yaklaşık bir kilometre mesafede kayalıklara çaparak battığı iddia edilen balıkçı teknesinde 100 ile 110 kişinin bulunduğu tahmin ediliyor. Dalgıçların arama çalışmalarını sürdürdüğü, ölü sayısının artabileceği belirtildi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından kaptan ve organizatör olduğu öğrenilen 2 Türk vatandaşını gözaltına alındı.

Kaçakları taşıyan teknenin Kuşadası'ndan balıkçılardan kiralanarak Ahmetbeyli'ye getirildiği öne sürüldü. İzmir Vali Vekili Ardahan Totuk, Menderes ilçesi açıklarında kaçakları taşıyan bir teknenin batması sonucu yaşamını yitiren 15 kişinin cesedinin çıkartıldığını, 45 kişinin de kurtarıldığını söyledi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Deniz Polisi dalgıçlarının arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Totuk, "Batan teknenin alt kesimindeki depo bölümünde kadın ve çocukların olduğu yönünde bilgi var. Ölü sayısı artabilir. Deniz üstü ve altında arama kurtarma çalışmaları sürüyor.'' diye konuştu.

Menderes Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu, dalgıçların batan mülteci teknesine girdiğini, 23'ü teknenin kapalı bölümünden boğularak ölen toplam 24 cesedin çıkarıldığını söyledi. Kaymakam Kurtbeyoğlu, teknenin alt kısmının kilitli olduğu yönünde bilgiler aldıklarını da belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: