Kaçan topunu almak isterken boğuldu

Sakarya’da dereye kaçan toplarını almak isteyen iki çocuktan biri akıntıya kapılarak boğuldu.

Sakarya’da dereye kaçan toplarını almak isteyen iki çocuktan biri akıntıya kapılarak boğuldu.

Akyazı ilçesinde Salihiye köyü civarı Mudurnu Deresi kenarında oynayan Suat Demir (6) ve Orhan Demir (8) isimli amca çocukları dereye kaçan toplarını almak için suya girdi. Dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda şiddetli akıntı nedeniyle sulara kapılan iki çocuk sürüklenmeye başladı. Suat Demir kendi çabasıyla sudan çıkarken, Orhan Demir ise akıntıya kapılarak kayboldu.

AİLENİN YAŞADIĞI DRAMDAN KARELER
Suat Demir’in olayı ailesine anlatması üzerine jandarmaya haber verildi. Olay yerine gelen jandarma, Sakarya Arama ve Kurtarma Birliği ekipleri, Akyazı itfaiyesi ve köy halkı küçük çocuğun gösterdiği yerden akıntı boyunca geniş çaplı arama yaptı. Vatandaşlar da arama çalışmasına katıldı. Mudurnu Deresi’nin akıntılı ve çamurlu olması nedeniyle arama çalışmaları güçlükle geç saatlere kadar sürdürüldü.

Reklam
Reklam

Dereye kaçan topunu almak isterken boğuldu | www.mynet.com/video

Bu sabah erken saatlerde devam edilen aramada Orhan Demir’in cesedi olay yerinden 7 kilometre uzakta Akyazı Kazancı Mahallesi otoban köprüsü altında suyun az olduğu bir yerde vatandaşlar tarafından bulundu. Çocuklarının cesedini gören aile fenalık geçirdi.

Akıntıdan kurtulan Suat Demir, amcaoğlu Orhan ile birlikte dereye girdiklerini, kendisinin diken ve otlara tutunarak dereden çıktığını Orhan'ı ise sudan çıkarken görmediğini söyledi.

Orhan Demir'in Akyazı İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Demir’in boğulduğunu öğrenen arkadaşları da büyük üzüntü yaşadı.

Salihiye köyü eski muhtarı Mustafa Yıldırım, "Dün akşam çocuklar dere kenarında gezerken bir top bulmuşlar. Topla oynarken topu dereye düşürmüşler. Dereden topu almak isterken akıntıya kapılmışlar. Küçük çocuk kendi imkânları ile sudan çıkmayı başarmış, köye gelip olayı haber vermiş. Köy halkı, jandarma, itfaiye, arama kurtarma ekipleri arama yaptık ve bu bölgede cesedi bulduk. Çok üzgünüz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz