Kaçırılan Kamu Görevlilerinin Serbest Bırakılması

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisinden Şanlıurfalı er Reşat

Terör örgütü PKK tarafından kaçırıldıktan sonra Irak'a giden heyet tarafından teslim alınarak Türkiye'ye getirilen 8 kamu görevlisinden Şanlıurfalı er Reşat Çeçan'in Mardin Havaalanı'nda bekleyen ailesi çocuklarının Şanlıurfa'ya getirileceği bilgisinin ardından havaalanından ayrıldı.

Terör örgütünce değişik tarihlerde kaçırılan ve oluşturulan heyet tarafından teslim alınarak Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'na getirilen kamu görevlilerinden er Reşat Çeçan'ın yakınları Mardin Havalanı'nda çocuklarını beklemeye başladı.

Reklam
Reklam

Burada yaklaşık 3 saat bekleyen aile, çocuklarının Şanlıurfa'ya getirileceği bilgisi üzerine havaalanından ayrılarak Şanlıurfa'ya hareket etti.

Reşat Çeçan'ın amcası Müslüm Çeçan, yaptığı açıklamada, yeğenine kavuşacağı için çok sevinçli olduğunu belirterek, 8 aydır bu anı beklediklerini belirtti.

Barış istediklerini ve hiç kimsenin benzer acılar yaşamasını istemediklerini ifade eden Çeçan, Reşat'ın kardeşi Osman'ın da terör örgütünün dağ kadrosunda bulunduğunu belirterek üzüldüğünü söyledi.

-Mardinli erin ailesi

Kaçırılan er Ramazan Başaran'ın Mardin'in Derik ilçesi Derinsu köyünde yaşayan yakınlarının da bekleyişi sürüyor.

Anne Besi Başaran, televizyonda oğlunu görünce çok sevindiğini, 8 ay sonra oğlunun sesini telefonda duyduğunu ifade ederek, "Oğlum geldiği zaman 2 kurban keseceğim, kanını alnıma süreceğim. Onun sevdiği bütün yemekleri yapacağım. 8 aydır evimizde huzur yoktu, yemek yiyemiyorduk. Oğlumun sesini duydum mutlu oldum. İnşallah onu görünce de çok mutlu olacağım. Bu huzur ortamını sağlayan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Er Başaran'ın akrabaları Başaran ailesinin evinde toplanarak gelişmeleri televizyondan takip ediyor.

Muhabir: Serkan Yücel Aydın- İbrahim Sincar/ Necdet Doğruyol / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz