Kaçırılan kızı pitbul dolu evden kurtardılar

Erzurum'da harabe bir evde zorla alıkonulduğu ileri sürülen 15 yaşındaki kızı kurtarmak için operasyon gerçekleştiren polis ekipleri, aralarında "pitbul" cinslerinin de bulunduğu 10'a yakın köpek sebebiyle eve yaklaşamadı.

Operasyon sırasında bazı polisler, köpek saldırısından korunmak için elektrik direğine tırmanırken bazıları da zırhlı araçların üzerine çıktı. 3 saat süren zorlu operasyon sonrasında kız kurtarıldı.

Edinilen bilgilere göre, Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi'ne, bir kız çocuğunun işsiz S.A. (31) tarafından kaçırılarak Çırçır Mahallesi'ndeki harabe bir evde zorla tutulduğu yönünde şikayette bulunuldu. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şubesi ekipleri Çırçır Mahallesi'nde kız çocuğunun alıkonulduğu harabe evi belirledi. Asayiş ekipleri harabe eve baskın yapmak isterken köpek engeliyle karşılaştılar. Zanlı S.A.'ya ait olduğu öğrenilen 10'a yakın köpek polislerin içeri girmesine engel oldu.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine harabeliğin etrafı kuşatılırken, bölgeye Özel Harekat timleri, Çevik Kuvvet ve Önleyici Hizmetlere bağlı ekipler de takviye olarak gönderildi. 50'ye yakın polis, köpeklerin nasıl aşılacağı yönünde plan yapmaya başladı. Bu arada belediye köpek itlaf ekibi de olay yerine çağrıldı. Ancak uzun bekleyişlere rağmen itlaf ekiplerinin olay yerine gelmemesi ve ekiplerin gece saat 24.00'den sonra mesailerinin başlayacağının bildirilmesi üzerine köpekleri etkisiz hale getirme işi polislere düştü.

Saldırgan köpekler polislere zor anlar yaşatırken, bu sırada bazı polislerin elektrik direklerine tırmanarak tabancalarını çekmeleri ilginç görüntüler oluşturdu. Asayiş Şube Müdürü tarafından megafonla seslenilerek zanlının dışarı çıkması istenirken, bir yandan da Özel Harekat timleri çatıdan içeri sızmayı başardılar. İçeri sızan timler köpekleri uyuşturucu iğnelerle etkisiz hale getirirken, uzun süren uğraşlar sonrasında kız çocuğu kurtarıldı. Firar eden zanlının yakalanması için de çalışmalar sürdürülüyor. Öte yandan eksi 25 derece soğuk havada yaklaşık 3 saat süren operasyonda zor anlar yaşayan polisler ısınmak için birçok yöntem denedi.

Reklam
Reklam

İHA