Kaçırıldı zannedilen işadamının kaçtığı anlaşıldı

UŞAK (İHA) - Uşak'ta geçtiğimiz günlerde kaçırıldığı iddia edilen Uşaklı işadamlarından H.U'nun, piyasaya yüklü miktarda borcu olduğu ve borçlarından kurtulmak için kaçtığı ortaya çıktı.

30 Ekim günü ailesi tarafından kayıp olduğu gerekçesiyle emniyete başvurulan ve aynı gün bankalardan yüklü miktarda kredi çekerek özel otomobiliyle kayıplara karışan H.U'nun, piyasaya olan borçları nedeniyle kaçtığı ortaya çıktı. H.U'nun, Çanakkale Seramik'in Uşak bayiliğini yürüttüğü ancak son zamanlarda yüklü miktarda piyasaya borçlandığı iddia edildi. İşadamının ortadan kaybolduğu haberi üzerine kredi çektiği banka, hemen haciz işlemi başlatarak işyerlerine haciz getirdi. Ancak haciz memurları işadamını işyerinde bulamadıkları gibi işyerinin kapısında da "Mevzuat gereği kısa süreli kapalıyız" yazısıyla karşılaştı.

Reklam
Reklam

Piyasaya olan borçları nedeniyle 30 Ekim günü kaçtıktan sonra aynı gün bir benzinlikten yanında 2 kişiyle birlikte otomobiline benzin alan H.U'nun, Gediz tarafında görüldüğü aynı gün gece ailesini arayarak Simav'da olduğunu işi nedeniyle geceyi burada geçirdikten sonra sabah geleceğini söylediği iddia edildi. Olayın ardından emniyet ve jandarma harekete geçerken, H.U'nun kaçtıktan 3 gün sonra da Uşak'a gelerek işyerinin deposundaki malları boşalttığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Cafer Şahin, şahsın ailesinin 30 Ekim günü kayıp müracaatında bulunduğunu ifade ederek, "İz müracaatı değerlendirerek hemen çalışma başlattık. İl genelindeki tüm ekiplerimizi hassas olmaları konusunda uyardık. Ayrıca 81 ile de konuyla ilgili bilgi verdik. Ancak daha sonra olayın kaçırma olmadığı şahsın kendisinin borçları nedeniyle ortadan kaybolduğu tespit edildi. Bu durumun ailesi ve avukatı tarafından da bilindiğini öğrendik. Eşini de bu konuda emniyete davet ederek dinledik. Şahıs halen kayıp. Ancak herhangi bir kaçırılma olayı söz konusu değil" dedi.

Reklam
Reklam