Kad-Bir Başkanı Şahiner: Ölü kadın bedenleri gözümüzün içine kadar sokuldu

Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği (Kad-Bir) Genel Başkanı Ayşe Serap Şahiner, kadına yönelik şiddetin felaket...

Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği (Kad-Bir) Genel Başkanı Ayşe Serap Şahiner, kadına yönelik şiddetin felaket biçiminde ortaya çıktığını söyledi. "Ölü kadın bedenleri gözümüzün içine kadar sokuldu." dedi.
Kadınlar, son zamanlarda artan kadına şiddet ve ailenin korunması için Kadınlar Kültür ve Dayanışma Birliği (Kad-Bir) öncülüğünde bir araya geldi. Ankara Akar Otel'de yapılan toplantıda bir açıklama yapan Kad-Bir Genel Başkanı Ayşe Serap Şahiner, toplumun temeli olan aile birliğinin sarsıldığını söyledi. Kadına yönelik şiddetin felaket biçiminde ortaya çıktığını vurgulayan Şahiner, "Ölü kadın bedenleri gözümüzün içine kadar sokuldu." dedi. Aile bağlarının kopmasına, özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesine, illegal yaşam biçimlerinin yüceltilmesine, cinsel sapkınlığın normalleştirilmesine, değer yargılarından yoksun bencil insan modelinin idealize edilmesine karşı olduklarını belirten Şahiner, şiddeti, cinselliği, tecavüzü, sadakatsizliği artık zihinlerde ve evlerde istemediklerini bildirdi.
Kadın cinayetleri toplum psikolojisinin acı bir yansımasından ibaret olduğunu aktaran Şahiner, "Psikiyatrların ve psikologların yaptıkları araştıralar bilimsel veriler neticesinde ifade ettikleri üzere sürekli şiddet, tecavüz, cinayet temalarını algılayan zihinler bir süre sonra şiddeti, cinayeti, cinsel güdülerin etik değer tanımaksızın tatmin edilmesi gerektiği mesajını içselleştirmekte ve normal karşılamaya başlamaktadır. Bu tip olumsuz mesajların çocuklar üzerindeki etkisi ise telafisi imkansız bir şekilde büyük zararlarla ifade edilmekte." dedi.
Bu tip olumsuz mesajların kadına olan şiddeti artırdığına dikkat çeken Şahiner, toplumsal şiddetin ortadan kaldırılması için bu tür yayınlara son verilmesi gerektiği belirtti. Bu konuda herkesi göreve çağıran Şahiner, RTÜK kanunundaki eksikliklerin giderilmesini ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ailenin korunmasına yönelik projelerini artırması gerektiğini vurguladı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz