Kadavra olacak!

26 yaşındaki Tenzile Tutum, ailesi gelip başında dua edemesin diye, ölümünden sonra kadavra olarak kullanılması için bedenini bağışladı.

İzmirli 26 yaşındaki Tenzile Tutum, öldükten sonra bedeninin kadavra olarak kullanılması için bedenini Ege Üniversitesi Hastanesi Anatomi Anabilim Dalı'na bağışladı. Genç kadın hikayesini AKŞAM'a anlattı.
Gömülmekten çok korktuğunu ifade eden Tutum, 'Beni hayattayken yalnız bırakan aileme, öldüğümde başında dua edebilecekleri bir mezar bile bırakmak istemiyorum. Bu yüzden kadavra olmaya karar verdim. Ayrıca organ bağışında da bulundum. Bunca zaman belki bir ailem bir sevenim vardır diye bekledim. Ama artık arkamdan üzülecek, beni dualarla gömmek isteyecek kimsemin olmadığına eminim. Bedenimin, öldükten sonra eğitime, bilime faydalı olacağını bilmek beni mutlu ediyor' dedi.
**HAYATA ŞANSSIZ BAŞLADI**
Tenzile Tutum hayata şanssız başladı. Çocukluğunda ailesinden şevkat ve sevgi yerine şiddet gördü. 16 yaşında imam nikahıyla evlendiği kocasının ailesi de ona rahat vermedi. 19 yaşındayken ikinci kez evlendi. 5 ay sonra eşi Kıvanç Tutum kalp krizinden öldü. Tutunacak dalı kalmayan Tenzile uyuşturucu batağına saplandı. Defalarca intihara kalkıştı.
Yaşadığı zor günlerinden ardından hayata yeniden tutunan Tenzile Tutum, bu kararından dolayı çok huzurlu. 'Çok genç olduğu için bu kararım herkesi şaşırttı. Ama ölümün ne zaman geleceği belli olmuyor. Hastanede gerekli işlemleri tamamladıktan sonra, tarifi mümkün olmayan bir huzur hissettim' dedi.
Anahtar Kelimeler: