Kadıköy’de “barış Günü” Mitingi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile bazı siyasi parti ve kitle örgütleri tarafından “1 Eylül...

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) ile bazı siyasi parti ve kitle örgütleri tarafından “1 Eylül Dünya Barış Günü”nde Kadıköy’de miting düzenledi.

“1 Eylül Dünya Barış Günü” dolayısıyla BDP'nin de aralarında olduğu bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri tarafından Kadıköy’de miting tertip edildi. Yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder de katıldı. Yürüyüş sırasında Kürtçe pankartlar taşıyan grup, sık sık da Kürtçe sloganlar attı.

Reklam
Reklam

Mitingde konuşma yapan BDP’li Demirtaş, "Neredeyse her gün yüzlerce insan hayatını kaybediyor. Dünyanın birçok coğrafyasında insan insanı katlediyor. Barış; anayasa, kanun, tüzük işi değildir, yürek işidir, ahlak işidir. Anayasayı, kanunu elinde bulunduranlar barıştan anlamaz. İnsan sevgisini yüreğinde taşıyanlar, barıştan anlarlar. Şu günlerde, barış için alanlara çıktığımız şu gün bile insanlar ölmeye devam ediyor. İnsanlar kendi anavatanında özgürce yaşamak için direniyor diye katlediliyorlar. Bu katliamların tek nedeni vardır. İşgalin sömürünün sürdürülebilmesi” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: