Kadıköy'de Çöpler "sessiz" Toplanacak

İSTANBUL (A.A) - Kadıköy Belediyesi, evsel atıkların toplanmasında kullanılmak üzere 10'u hibrid sistemli, 5'i yüzde yüz elektrikli olmak üzere 15

İSTANBUL (A.A) - Kadıköy Belediyesi, evsel atıkların toplanmasında kullanılmak üzere 10'u hibrid sistemli, 5'i yüzde yüz elektrikli olmak üzere 15 yeni nesil çöp toplama aracını hizmete sokacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, karbon salımı az, sessiz çevre dostu yeni nesil araçlar ile Kadıköy'de çöplerin gürültüsüz toplanacağı kaydedildi.

Avrupa'nın bir çok kentinde kullanılan hibrid sistemli evsel atık toplama araçlarının Hollanda ve İtalya'da üretildiği belirtilen açıklamada, yeni nesil araçların Türkiye'de ilk kez Kadıköy sokaklarında kullanılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Açıklamada, araçların tanıtımının yarın yapılacağı aktarıldı.

Muhabir: Metin Tokgöz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: