Kadıköy'de facianın eşiğinden dönüldü

İSTANBUL (İHA) - Kadıköy'de 30 tonluk iş makinesi, destek için ayaklarının kurulduğu beton zemini çökerterek yan yattı. İnşaat alanında alınan güvenlik önlemleri sayesinde yaralanma ya da can kaybı olmazken, çevre sakinleri yaşananlara tepki gösterdi.

Edinilen bilgiye göre, saat 12.00 sıralarında Erenköy Ethem Efendi Caddesi üzerinde inşaatı süren bir binanın yanına kurulu 30 tonluk vinç, destek ayağının sonradan yapıldığı öğrenilen beton zemini çökerterek büyük bir gürültüyle yan yattı. Binanın bahçe duvarlarını da yıkan vincin devrildiği alanda kimsenin olmaması büyük bir faciayı önledi.

Reklam
Reklam

İnşaat yetkilileri, alınan tedbirler sayesinde can kaybının yaşanmadığını belirterek, "Vincin destek ayaklarından bir tanesi altının boş olduğunu öğrendiğimiz beton zemin üzerine kuruluydu. Ancak bu beton zeminin ağırlığı kaldıramamasından dolayı vinç yan yattı. Ancak almış olduğumuz tedbirlerden dolayı herhangi bir yaralanma ya da can kaybı olmadı" şeklinde konuştu.

Çevre sakinleri ise "3 gündür bir şey olacağından korkuyorduk. En sonunda böyle bir kaza oldu" diyerek duydukları rahatsızlığı dile getirdi.