Kadıköy'de rüzgar tersten 'Es'ti

Süper Lig'de 11. haftaya zirvede giren Fenerbahçe, Kadıköy'de Eskişehirspor'la karşılaştı. Sarı-Lacivertliler 10 kişi tamamladığı maçta 1 puanı uzatma dakikalarında Sow'un penaltıdan attığı golle kurtardı.

Fenerbahçe'de defans bloğunda yer alan Bekir-Kadlec ikilisi saatli bomba gibi. Egemen Korkmaz'ın 9 aydır sakat, Alves'in de 'kesik' yemesi nedeniyle İsmail Kartal 'mecbur'en bu ikiliye görev verdi yine. İstikrarlı bir futbol oynayamayan Bekir ile Kadlec Eskişehirspor maçının ilk yarısında adeta S.O.S. verdiler.. Ömer Şişmanoğlu ile Mori karşılaşmanın ilk bölümünde önemli pozisyonlardan yararlanamadı. 28. dakikada ise beklenen gol Erkan Zengin'den geldi.

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Eskişehirspor maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2121718/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-eskisehirspor-macindan-kareler-153986-myspor)

 

Reklam
Reklam

Fenerbahçe ise haftalar sonra Sow'un da 11'e  girmesiyle hücumda daha kalabalıktı.. Ancak Kuyt, Emenike ve Sow'un 'formsuz'luğu Sarı-Lacivertlilerin direncini kırıyordu. Erkan Zengin, Fenerbahçe'nin sahasında bu sezon ilk kez soyunma odasına yenik gitmesine neden oldu. 

İkinci yarıya Fenerbahçe Meireles-Mehmet Topal değişikliği ile başladı. Oyunu rakip sahaya yıkan Sarı-Lacivertliler yine poziyon bulmakta zorlandı.. 60. dakika boyunca saç-baş yoldurtan Emenike yerini Webo'ya bıraktı.. Eskişehirspor ceza sahası çevresinde oynanan mücadelede Fenerbahçe eşitliği 70. dakikada Webo ile buldu. Gergin geçen oyunun son bölümünde Emre Belözoğlu 85. dakikada kırmızı kart gördü. 87. dakikada ise Eskişehirspor Mori ile yeniden öne geçti.. Uzatma dakikalarında ise Sow'un penaltıdan attığı gol Fenerbahçe'ye 1 puanı getirdi..

FENERBAHÇE: 2 - 2: ESKİŞEHİRSPOR

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

STAT: Şükrü Saracoğlu Stadı

HAKEM: Tolga Özkalfa

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Kadlec, Caner, Meireles (Dk. 45 Mehmet Topal), Alper (Dk. 85 Hasan Ali), Emre, Kuyt, Sow, Emenike (Dk. 60 Webo)

Reklam
Reklam

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

ESKİŞEHİRSPOR: Boffin, Ergün, Kamil, Sezgin, Berkay, Hürriyet (Dk. 45 Lawal), Causic, Ömer(Dk. 50 Mirkan), Sissoko, Erkan (90+1 Birol), Funes

TEKNİK DİREKTÖR: Ertuğrul Sağlam

GOLLER: Dk. 70 Webo, 90+3 Sow (Fenerbahçe), Dk. 28 Erkan Zengin, Dk. 87 Mori (Eskişehirspor),

SARI KARTLAR: Emre (Fenerbahçe), Lawal (Eskişehirspor),

KIRMIZI KART: Dk. 85 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk yarı

9. dakikada Emenike'nin soldan ortasında, ceza alanı içinde sağ çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Sow'un yakın mesafeden vuruşunda, kaleci Boffin'in ayaklarına çarpan top, üstten kornere çıktı.

11. dakikada sağdan Sissoko'nun savunmanın arkasına attığı topla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Mori'nin vuruşunda, ileri çıkan kaleci Volkan Demirel'e çarpan top, kornere çıktı. Bu pozisyonda Eskişehirsporlu futbolcular, Volkan Demirel'in topa ceza alanı dışında müdahale ettiği gerekçesiyle hakeme itiraz etti. 

12. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Kamil Ahmet Çörekçi'nin vuruşunda, top uzak direğin yanından auta gitti. 

Reklam
Reklam

14. dakikada Caner Erkin'in soldan kullandığı kornere, ceza sahası içinde Bekir İrtegün'ün kafa vuruşunda, kaleci Boffin'den dönen topu Sezgin uzaklaştırdı. 

15. dakikada kaleci Boffin'in uzun pasında bir anda savunmanın arkasında kaleciyle karşı karşıya kalan Ömer Şişmanoğlu'nun vuruşunda, top yandan auta çıktı. 

28. dakikada sağdan Ömer Şişmanoğlu'nun pasıyla solda bomboş pozisyonda topla buluşan Erkan Zengin, ceza alanına girmeden düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 0-1.

32. dakikada Meireles'in ceza alanı dışından sert şutunda, top az farkla üstten auta gitti. 

33. dakikada Emre Belözoğlu'nun ceza yayı önünden vuruşunda, kaleci Boffin son anda uzanarak topu üstten kornere attı. 

Karşılaşmanın ilk yarısında kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Eskişehirspor ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarı

52. dakikada kullanılan serbest vuruşta Caner'in ceza alanına ortasında ceza alanı içi sağ çaprazında Kuyt topu içeriye çevirdi ama Emenike'nin gelişine vuruşu üstten farklı şekilde dışarıya gitti.

Reklam
Reklam

56. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında Mori ceza alanına girip sağ çaprazdan son çizgiye kadar indi ve topu içeriye çevirmek istedi ama top yan ağlarda kaldı.

70. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda ceza alanına yapılan ortada savunmanın karşıladığı topu sağ kanatta Emre kontrol edip bir orta daha yaptı. Seken top üst direkten döndü ve dönen Webo boş kaleye gönderdi.

77. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan, Erkan'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş.

79. dakikada sarı lacivertliler sol kanattan serbest vuruş kullandı. Ceza alanına yapılan ortada Boffin topu yumrukladı. Ardından Emre bir orta daha yaptı ve Mehmet Topal gelişine vurdu ama top üstten dışarıya gitti.

85. dakikada Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu hakeme yaptığı itirazlar nedeniyle kırmızı kart gördü.

87. dakikada gelişen Eskişehirspor atağında kaleciyi geçen Mori topu ağlara gönderdi ve Eskişehirspor'u 2-1 öne geçirdi.

90+3'te penaltı kazanan Fenerbahçe'de topun başına geçen Sow durumu 2-2'ye getirdi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe - Eksişehirspor karşılaşması 2-2 sona erdi.