Kadıköy'de yangın

İSTANBUL (İHA) - Kadıköy'de, 4 katlı bir binada çıkan yangının tinerci bir şahıs tarafından çıkarıldığı iddia edildi. Olayda can kaybı olmazken, bir kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Olay, Rasimpaşa Mahallesi Nusret Efendi Sokak 64 numarada meydana geldi. İddiaya göre, ailesiyle birlikte yaşayan 35 yaşındaki Ecevit Çalışkan'ın oğlu 11 yaşındaki Coşkun Çalışkan, bina içerisinde elinde tiner şişesi bulunan E.B. ile karşılaştı. Çalışkan hemen eve girerek, bina içerisinde birini gördüğünü ailesine haber verdi. Aile fertleri üst kata çıkana kadar E.B., elinde bulunan şişenin içindeki tineri sağa sola dökmeye başladı. Şişeyi boşaltan E.B., ardından çakmağı ateşledi. Alev alması üzerine bütün aile fertleri binayı terk ederek, olayı polise ve itfaiyeye haber verdi. İhbarı alan itfaiye ekipleri, sokakların dar olması ve hatalı park edilen araçlar yüzünden olay yerine geç geldi.

Reklam
Reklam

Yangın kısa zamanda kontrol altına alınarak söndürüldü. 4 katlı binanın son iki katında oturan olmaması can kaybını önlerken, boş olan daireler ve çatı katı tamamen yandı. Olayı korkulu gözler ile seyreden Çalışkan ailesi, tinercilerin sık sık burayı mekan edinmeye çalıştıklarını söyledi. Olayın şokunun atamayan 70 yaşındaki Nimet Çalışkan ise fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Elindeki tiner şişesini boşalttıktan sonra ateşe veren ve yakan E.B. ise olaydan hemen sonra diğer binanın çatısına geçerek olayı yara almadan atlattı. Baytur, bina sakinleri tarafından yakalanarak olay yerine gelen polislere teslim edildi. E.B.'un yaktığı haberini alan ev sahipleri ve mahalle sakinleri tutulduğu binadan çıkarılması için uzun süre beklediler. Ancak güvenlik önlemi alan polis yaşanabilecek linç girişimine de engel oldu. Gözaltına alınan E.B. sorgulanmak üzere İskele Polis Merkezi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.