Kadıköy'deki 18 bina yıkılıyor

İstanbul (AA) - Marmaray Projesi kapsamında Kadıköy'deki 18 binanın yıkımına yarın başlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Marmaray Projesi-Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi ve Demir Yolu Boğaz Tüpgeçişi İnşaatı" kapsamında yarın Kadıköy İbrahimağa Mahallesi Ayrılık Çeşme Sokaktaki 18 binanın yıkımına başlanacağı belirtildi.

İstimlak Müdürlüğünün talebi üzerine birçoğu ilgililerince boşaltılan söz konusu binalardan raylara daha uzak mesafede olanların yıkımının yarın saat 09.30'da yapılacağı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Arka cepheleri demir yoluna bitişik binaların yıkımının ise Devlet Demir Yolları Haydarpaşa Yol Müdürlüğü ile varılan mutabakat gereğince, can ve mal güvenliği açısından herhangi bir tehlikenin yaşanmaması ve vatandaşların işe gidiş-gelişinin etkilenmemesi için yarın saat 23.00'te elektriğin kesilerek tren seferlerinin durdurulmasından sonra başlayacağı ve sabah saat 04.00'e kadar tamamlanacağı bildirildi.

Açıklamada, acele kamulaştırılmasına karar verilen binaların yıkımının, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Tedbir Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirileceği kaydedildi.