Kadıköylüler, depremzede çocuklara şeker ve oyuncak gönderdi

Van’da meydana gelen depremden sonra depremzede çocuklar için İstanbul Oyuncak Müzesi’nin açtığı kampanya ile toplanan...

Van’da meydana gelen depremden sonra depremzede çocuklar için İstanbul Oyuncak Müzesi’nin açtığı kampanya ile toplanan 1 TIR dolusu oyuncak ve şeker yola çıktı. Oyuncak ve şekerlerin bayramdan önce depremzede çocuklara ulaştırılacağı belirtildi.
Kadıköy de bulunan İstanbul Oyuncak Müzesi’nin bir hafta önce başlattığı oyuncak toplama kampanyasına İstanbullular yoğun ilgi gösterdi. Kısa sürede tam 1 TIR dolusu oyuncak Vanlı çocuklara ulaştırılmak üzere müzeye bağışladı. Şiddet içeren hiçbir oyuncağın kabul edilmediği kampanya ile toplanan yüzlerce, bebek, araba ve tüylü hayvan figürlü oyuncaklar ile rengarenk bayram şekerleri Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla bayramdan önce çocukların ellerine kavuşabilmeleri için bugün yola çıktı. Toplanan oyuncaklar Kadıköy Belediyesi önünden İstanbul Oyuncak Müzesi’nden Belgin Akın, oyuncak toplama kampanyasını başlatan Sunay Akın’ın oğlu Ozan Akın’ın arkadaşları Ali Tarkan, Tahsin Armutçu ile Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk ve Özel Kalem Müdürü Kadriye Kasapoğlu uğurladı.
Kampanya ile toplanan oyuncakların bayramın birinci günü Van’ı ziyaret edecek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer yetkililer tarafından Vanlı çocuklara dağıtılacağını kaydeden Başkan Öztürk, çocukların oyuncak ve şekerlerle deprem psikolojisinden az da olsa uzaklaşacaklarını umduğunu söyledi. Oyuncak Müzesi Kurucularından Belgin Akın da kampanya ile kısa sürede binlerce oyuncak topladıklarını, bu oyuncaklarla çocukların bayramda mutlu etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz