Kadın Çalışanlar Mobbing'e Ve Şiddete Maruz Kalıyor

Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz Kamu'da görev yapan kadın çalışanların “mobbing ve şiddet”...

Sağlık Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz Kamu'da görev yapan kadın çalışanların “mobbing ve şiddet” gördüğünü ve kadın çalışanların süt ve doğum izinleri bir an önce arttırılması gerektiğini söyledi.

Konu ile ilgili olarak bugün sendika binasında bir basın toplantısı düzenleyen Ekiz ”Hasta haklarını koruyan Sağlık Bakanlığı kendi çalışanlarına ne zaman sahip çıkacak, çalışanların haklarını nasıl koruyacak merakla bekliyoruz. Kamuda görev yapan kadın çalışanlarımızı da ne yazık ki bu sorunlar çepeçevre kuşatmıştır. Kadın çalışanların en önemli sorunlarından ikisi mobbing ve şiddettir. Özellikle amirlerin davranışları, aşırı nöbetler, olumsuz çalışma koşulları, yoğun iş yükü işyerlerinde mobbingin nedenleridir. Şiddete özellikle kamu hastanelerinde ve acil servislerde yoğun biçimde maruz kaldığı belirlenmiştir. Söz konusu bu durumlar nedeniyle kadın çalışanlarımız tükenmişlik sendromu, yoğun stres, özel ve sosyal hayatın kısıtlanması, ailelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmede sorunlar çıkması, depresyon ve uykusuzluk gibi problemlere maruz kaldıkları tespit edilmiştir” dedi.

Reklam
Reklam

"Hükümet sürekli çocuk sayısı ve aile büyüklüğüne vurgu yapmakta ve bunu sözle teşvik gibi bir uygulama içine girmektedir" diyen Ekiz, ”Fakat bu teşvikler sözle değil de icraatlarla yapılırsa bir karşılık bulacaktır. Bunun için süt ve doğum izinlerini artıracağız söylemleri yeteri kadar dinlenmiştir. Artık bir an önce gerekli düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca annelerin erken emekli olabilmesi ile ilgili düzenlemede yeniden yapılandırılmalıdır. Mevcut uygulamada çocuk sayısı kaç olursa olsun en fazla 2 çocuk için doğum borçlanması imkanı vardır, borçlanılan süre 4 yılı geçmemektedir. Bu imkan çocuk sayısına bakılmadan arttırılmalı ve annelere en az 10 yıl erken emeklilik hakkı tanınmalıdır” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: