Kadın Çiftçiler Için Eğitim Programı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odalar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği kadın çiftçi eğitim

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Türkiye Ziraat Odalar Birliğinin ortaklaşa düzenlediği kadın çiftçi eğitim programı, Kuşadası'nda başladı.

İlçedeki bir otelde başlayan eğitim toplantısının açılış töreninde konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, Türkiye'de 5 ilde düzenlenecek olan eğitimlerin İzmir bölgesinden başladığını belirtti.

İzmir'in tarımsal üretimde ilk üçte yer aldığını belirten Güldal, tarım ve hayvancılığın gelişiminde kadınların eğitiminin büyük önem taşıdığını söyledi.

Reklam
Reklam

Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdür Yardımcısı Ayla Çelik ise toplantıda kadınlara tarımsal konuların yanı sıra, hak ve özgürlükler, kadınların toplumsal yaşamdaki rolleri hakkında da eğitim verileceğini söyledi.

Eğitim toplantısının 8 Mart dünya Kadınlar Günü'nde düzenlenecek gala gecesiyle son bulacağı belirtildi.

Muhabir: İbrahim Uzun

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: