'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bilgi Yarışmasının Balıkesir Finali Yapıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen 10. Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yurt genelinde düzenlenen 10. Kadın Çiftçiler Yarışıyor bilgi ve proje yarışmasının Balıkesir finali yapıldı. İlki 2004 yılında yapılan yarışmada, tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadınların bu konulardaki performanslarının değerlendirilmesi ve girişimcilik ruhunun arttırılması amaçlanıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü konferans salonundaki yarışmaya Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Deniz, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, kaymakamlar, daire başkanları, 18 ilçeden 15'ini temsilen kadın çiftçiler katıldı.

Reklam
Reklam

Yarışmadan önce kısa bir konuşma yapan, 2012 yılı Türkiye birincisi Susurluk ilçesi Söğütçayır köyünden Özlem Ökmen Filiz, kendisine verilen 56 bin liralık ödülle poroje hazırladığını söyledi. Kurduğu tesiste ev tipi yoğur üretimine başladığını belirten Ökmen, "Yaptığım yoğurtları köy pazarında satıyorum. Çok iyi tepkiler alıyorum. Amacım, işimi büyütüp marka haline getirmek. Sizlerin de bunu yapacağınıza inanıyorum." dedi. İl Müdür Alanlı ise yarışmanın amacının eğitim ve yayım faaliyetlerinin sonuçlarını görmek olduğunu ifade ederek, "Ayrıca kadın çiftçilerimizin tarımsal konulardaki performanslarını değerlendirmek, her şeyden önce kendilerine olan güven ve girişimcilik ruhunu arttırmak amaçlanmaktadır. 2012 yılı birincisi olan ilimiz, bu yıl Türkiye finaline evsahipliği yapacaktır." şeklinde konuştu. Vali Turhan da dünyada Türk kadını kadar vefakâr ve cefakâr bir kadın olmadığını söyledi: "Kadınlarımız hem anne hem eşinin yanında hem de ihtiyaç olduğunda cephede yer alıyor. Türk annelerinin yeri çok farklı. İnanıyorum ki önümüzdeki dönemde bu ülkeyi kadınlar yönetecek. Balıkesir tarım ve hayvancılık şehri, bundan sonra da böyle olacak. Dünyada tarım, hiçbir zaman ikinci plana itilmeyecek, hattâ bundan sonra da daha önemli olacak. Öyleyse irim alandan en iyi verimi elde etmemiz gerekiyor. Lütfen kız çocuklarımızı okutalım. Biz bu hususta her türlü desteğe hazırız."

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından yarışmaya geçildi. İl merkezinden katılan Gönül Yalazı birinci, Fatma Ercan ikinci, Kader Kuştutan, Esin Kocaoğlan, Fatma Özen ve Jale Barut üçüncü oldu. Yarışmacılara çeşitli hediyeler verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: