"Kadın Çiftçiler Yarışıyor" Bölge Finali

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen "Kadın Çiftçiler Yarışıyor" adlı bilgi ve proje yarışmasının bölge finali, Bingöl'de yapıldı.

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmaya, Bingöl, Bayburt, Ardahan, Kars, Tunceli, Iğdır, Artvin, Muş ve Ağrı'daki yarışmalarda il birinciliklerini elde eden kadın çiftçiler katıldı.

Çiftçi Eğitimi ve Yayım Daire Başkanı Süleyman Bulut, yarışma öncesi yaptığı konuşmada, tüm toplumlarda kadının, ailenin ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetleri üreterek ekonomik yaşama katıldığını, kırsal alanda da kadının tarımsal üretimin her aşamasında oldukça sorumluluk üstelendiğini söyledi.

Reklam
Reklam

Kırsal kesime yönelik kalkınma programlarında kadın rolünün önem kazandığını kaydeden Bulut, şöyle devam etti:

"2004 yılından bu yana kadın çiftçilere götürülen tüm eğitim ve yayın çalışmalarının sonuçlarını görmek, kadınların girişim kapasitelerini arttırmak ve istihdamlarına katkı sağlamak amacıyla bu yarışma düzenleniyor. Bu yarışma ile kadın çiftçilerimizin tarımdaki emeklerinin görünür hale getirilmesinin yanı sıra farklı platformlarda da seslerini duyurmaları hedeflenmektedir."

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sedat Ildız da kadınların Türkiye için önemli bir sektör olan tarım ve hayvancılığı omuzladıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından sanatçı Bedri Ayseli konser verdi.

Konserin sonunda gerçekleştirilen ve 15 sorunun yöneltildiği yarışmada, 15 soruya da doğru yanıtı veren Bingöllü kadın çiftçi Gülden Dağdelen 150 tam puanla bölge finalinin birincisi oldu.

Yarışmaya Muş'tan katılan Figen Elitaş ikinciliği, Tunceli'den katılan Fidan Aydın ise üçüncülüğü elde etti.

Bölge finalinin birincisi 3 bin, ikincisi 2 bin, üçüncüsü bin lira para ödülüne layık görüldü. Diğer yarışmacılar ise çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Reklam
Reklam

Dağdelen, 13 Haziran'da Balıkesir'de yapılacak Türkiye finalinde 7. bölge illerini temsil edecek.

Muhabir: Abdullah Çelik-Naim Boşkut / Sema Kaplan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz