'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' Bölge Finalinde Bingöl Birinci Oldu

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10.su düzenlenen 'Kadın...

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 10.su düzenlenen 'Kadın Çiftçiler Bilgi ve Proje Yarışması'nın bölge finalinde Bingöl birinci, Muş ikinci, Tunceli ise üçüncü oldu.

Bingöl Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışmada, Bingöl, Ardahan, Ağrı, Kars, Iğdır, Artvin, Bayburt, Muş ve Tunceli illerinden gelen kadın çiftçiler yarıştı. Yarışmada Bingöl'den Gülden Dağdelen birinci, Muş'tan Figen Elitaş ikinci, Tunceli'den Fidan Aydın ise üçüncü oldu.Yarışma sonunda birinciye 3 bin ikinciye 2 bin ve üçüncü olan yarışmacıya da bin TL hediye çeki verilirken, diğer yarışmacılara da 500 TL'lik hediye çeki ve çeşitli hediyeler verildi. Bölge birincisi olan Gülden Dağdelen'in Balıkesir’de yapılacak Türkiye finalinde bölgeyi temsil edeceği belirtildi.

Reklam
Reklam

Ilıcalar Termal Otel'de düzenlenen yemeğin ardından Türk halk müziği sanatçısı Bedri Ayseli'nin verdiği konserle program son buldu.

Yarışmada Muş’u temsil eden Figen Elitaş’ı Muş Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şükrü Kılıçoğlu, Müdür Yardımcısı Osman Akar ve bazı şube müdür ve personelleri yalnız bırakmadı.

Yarışmayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kılıçoğlu, "Yarışmacımız yarışmaya çok iyi hazırlanmıştı. Kurum olarak gerekli her türlü desteği kendisine sağladık. Kadın çiftçimiz de çok iyi performans sergilemiştir, kendisini tebrik ediyorum. Dokuz il arasından 2. olmak da güzel bir başarıdır, başarısının devamını diliyorum." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: