'kadın Çiftçiler Yarışıyor'da 13 Kadın Yarışacak

Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan 'Kadın Çiftçiler...

Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenecek olan 'Kadın Çiftçiler Yarışıyor' bilgi ve proje yarışmasına, Mersin ve ilçelerinden 13 yarışmacı katılacak.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mersin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çok sayıda ödülün dağıtılacağı yarışmada, Mersin'de, birinciliği elde eden yarışmacının, 17 Nisan'da Kayseri'de yapılacak olan ve 7 ilin temsilcisinin katılacağı bölge yarışmasında, Mersin'i, hazırlamış olduğu projesiyle temsil edecek. Bölge yarışmasında birinciliği elde eden yarışmacı ise Balıkesir'deki Türkiye finaline katılacak. Yarışmanın amacı ise kırsal alanda yaşayan ve tarımsal üretimle uğraşan kadın çiftçilerin sosyal aktivitelerini artırmak, il ve ilçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık müdürlüklerinde kadın çiftçilere verilen eğitim ve yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda performanslarını değerlendirmek ve kendilerine olan güven duygularını geliştirmek olduğu belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: